România are cei mai puţini obezi de pe continent

Ultima actualizare:

Numărul obezilor în lume creşte îngrijorător, arată Raportul 2011 privind starea de sănătate a populaţiei din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Conform acestui document, procentul celor încadraţi ca supraponderali depăşeşte 50% din populaţie, în peste jumătate din statele dezvoltate.

SUA au cel mai mare număr de adulţi obezi, iar sud-coreenii şi japonezi sunt cei mai supli. Procentul adulţilor americani cu „greutate depăşită" a crescut de la 15% în 1980, la 34% în 2008, din cauza chipsurilor , fast-foodului şi sedentarismului. În Coreea şi Japonia, doar patru din o sută de locuitori adulţi au cu mult mai multe kilograme decât ar fi normal. Asta, graţie regimului alimentar fără grăsimi: peşte şi legume şi orez în loc de pâine.

România, „top-model"

În Uniunea Europeană, românii sunt cei mai supli: doar 8% din românce şi 7,6% din bărbaţii români adulţi au o greutate care-i plasează în categoria obezilor. Cea mai mică proporţie apare la tinerele cu vârste între 18 şi 24 de ani, care probabil că au mai multă grijă de siluetă deoarece ţin la imaginea lor, nu neapărat pentru că trăiesc mai sănătos.

Citeşte materialul integral pe adevărul.ro!

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net