Românca Alina, eroină după ce s-a luptat cu doi hoţi înarmaţi

CLIIMA20140217_0047_1.jpg

Alina Elisabeta Racu este de 10 ani în Italia şi este mama unui băieţel

13 februarie 2014. Fiumicino, Roma. Ora 20.05. Barmaniţa Alina Elisabeta Racu, de 40 de ani, se pregătea să închidă restaurantul Coffee Break, din strada Hermada. Peste ea intră doi tineri mascaţi care încep să tragă cu pistoalele. Moartea plutea în aer.

Manuel Musso (29 de ani) şi Cristian Ferreri (30 de ani) voiau să fure toţi banii din casă. Ferreri sparge casa de bani şi fură 350 de euro (1.568 lei), iar Manuel sare peste bar, o trânteşte pe Alina la pământ şi îndreaptă pistolul asupra ei.

Anchetatorii au stabilit că românca a acţionat în legitimă apărare

CLIIMA20140217_0048_1.jpg

Alina Elisabeta Racu este de 10 ani în Italia şi este mama unui băieţel

„În acele momente, am văzut moartea cu ochii. M-am gândit la fiul meu şi la soţul meu şi la faptul că nu o să îi mai văd niciodată. Eram căzută în spatele barului, în locul unde preparam sandvişurile. Vedeam cum mâna care urma să mă ucidă tremură, faţa atacatorului era acoperită de o eşarfă, dar ochii lui tulburi mă îngrozeau. Am auzit câteva împuşcături lângă mine. Atunci m-am speriat: l-am lovit peste mâna cu pistolul, am apucat un cuţit şi l-am înfipt în el de câteva ori. Atacatorul s-a ghemuit şi prietenul lui a venit să îl ridice şi să l-a luat cu el", a povestit românca pentru „Il Messaggero". Manuel Musso a murit la scurt timp, iar Ferreri a fost arestat.

Zilele trecute Alina, care de 10 ani lucrează în Italia, a revenit la locul de muncă. „Suntem mândri de ea. A avut curaj şi este un om extraordinar de harnic şi o mamă exemplară", a declarat Angela Carvelli, unul dintre proprietarii localului. Ieri, anchetatorii au decis că acţiunea româncei a fost în legitimă apărare.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1