Român de 23 de ani, judecat pentru uciderea a doi mafioţi în Italia

italiav_2_copy.jpg

Poliţiştii italieni l-au săltat pe cioban anul trecut

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În Sicilia a început „procesul anului”! Magistraţii din sudul Italiei vor da sentinţa în cazul unui cioban român. Florin Scurtu, în vârstă de 23 de ani, riscă să-şi petreacă tot restul vieţii în spatele gratiilor. În urmă cu un an, el a ucis doi mafioţi italieni, fără să ştie cu cine are de-a face.

Românul Florin Scurtu (23 de ani) fusese angajat în localitatea Deliella, din Sicilia, pentru a avea grijă de o turmă de oi. Anul trecut, pe 14 iunie, Scurtu a intrat în conflict cu fraţii Filippo (74 de ani) şi Calogero La Monaca (76 de ani), doi bătrâni mafioţi convertiţi în fermieri. Scandalul a izbucnit când sicilienii i-au atras atenţia ciobanului că intrase cu oile pe terenul lor. Iritat, românul a decis să le dea o lecţie şi s-a dus, într-una din zilele următoare, spre casa bătrânilor. 
Aici, după un schimb de replici, Florin Scurtu şi-a pierdut cumpătul şi i-a atacat cu brutalitate pe cei doi italieni. Se pare că românul i-ar fi fugărit în apropierea casei. 

florin_sffcurtu_copy.jpg

Florin Scurtu i-a omorât pe bătrâni fără să clipească

După ce i-a prins, Scurtu i-a ucis, ­zdrobindu-le capul cu nişte bolovani. O zi mai târziu, Filippo şi Colagero au fost descoperiţi fără suflare, la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt. 
Potrivit cotidianului La Repubblica, unul dintre ei a fost găsit cu craniul distrus, iar trupul celuilalt era carbonizat lângă o maşină. Iniţial, carabinierii au crezut că ar fi vorba despre o răfuială între două grupări mafiote, cu atât mai mult cu cât cele două victime fuseseră membri importanţi ai clanului La Monaca, o cunoscută familie mafiotă din Sicilia. 
În cele din urmă, oamenii legii au aflat despre răfuiala ciobanului cu cei doi fraţi, iar pista s-a dovedit a fi corectă, iar românul a fost arestat. 
Colonelul Baldassare Daidone, de la unitatea Carabinieri Caltanisseta, a anunţat că suspectul şi-a recunoscut vinovăţia. 

filippo_sfi_colagero_la_monaca_copy.jpg

Românul ar putea fi condamnat pe viaţă după ce le-a zdrobit capul italienilor Filippo şi Colagero La Monaca

„Crima a fost brutală. În ziua crimei, Florin Scurtu a mers la cei doi fraţi pentru o discuţie, care a degenerat într-un scandal, iar de acolo până la crimă n-a mai fost decât un pas. Prima dată, l-a lovit pe Filippo, cu o piatră, în zona capului, iar mai apoi pe Calogero, care avea probleme cu mersul, folosindu-se de un baston”, a dezvăluit colonelul. 
După un an de la dubla crimă, procesul a început, după cum anunţă publicaţia La Sicilia. Acum, Florin Scurtu riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă, dar nu aceasta e cea mai mare problemă pentru el. 
Cum cei doi fraţi făceau parte din familia La Monaca, membrii clanului au jurat, se pare, răzbunare, astfel că românul nu e în siguranţă nici măcar între zidurile închisorii.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5