Risc de atentate teroriste la Viena, între Crăciun şi Anul Nou

viena.jpg

viena pericol atentate teroriste sarbatori
Târgul de Craciun de la Viena se umple de oameni în perioada sărbătorilor
foto: arhiva personală

Poliția austriacă a anunțat sâmbătă că a primit din partea unui serviciu secret un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou, relatează agenția Agerpres.

Informația primită din partea respectivului serviciu secret, care nu este dezvăluit, cuprinde și nume cu posibili teroriști, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acțiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliția austriacă. În acest text se mai menționează că avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun și autorităților din alte state europene, de asemenea neprecizate, și el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate. Prin urmare, poliția austriacă precizează că au fost sporite măsurile de securitate la Viena, în special la evenimentele unde se strâng mulți oameni, și atrage atenția populației să se aștepte la controale prin sacoșe, rucsacuri și alte obiecte ce pot fi folosite pentru a ascunde dispozitive explozive.

Loading...
 
 

Citește și

 • atentate paris strazi paris pustiu

  Atentatele teroriste de vineri noapte i-au îngrozit pe francezi, care au preferat să stea în case şi să nu mai iasă pe străzi. Sâmbătă, oraşul a fost pustiu după incidentele armate. Toate şcolile şi universităţile, dar şi pieţele şi chioşcurile de ziare au fost închise.

 • terorist paris poza pasaport

  Vineri (13 noiembrie), Parisul a fost zguduit de șase atentate teroriste care s-au soldat cu peste 120 de morți. Autoritățile nu știu nici acum câți jihadiști au fost implicați, dar încearcă să îi identifice pe cei opt care au murit, șapte aruncându-se în are, unul fiind ucis de către forțele de ordine. Primul terorist identificat a fost Omar Ismail Mostefai, un tânăr de 29 de ani născut și crescut în Franța.

 • atentate in paris

  Vineri seară (13 noiembrie), în timpul meciului Franța - Germania, a avut loc un atentat în apropiere de Stade de France plus alte şase atacuri cu grenade și mitraliere Kalașnikov în alte puncte din capitala Franței. Tragedia s-a produs la exact două săptămâni după evenimentul care a îndoliat România, incendiul din clubul Colectiv.

 • Cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat profund șocată de atacurile teroriste de vineri seară, care s-au soldat cu peste 100 de morți la Paris, informează AFP.

 • Atentatele care au lovit Parisul şi au îngrozit întreaga Europă civilizată nu au cum să ocolească România. Este părerea unuia dintre cei mai informaţi oameni de stat de la noi care, după ce a ieşit din sistem, îşi permite să ne spună verde în faţă cât de vulnerabilă e ţara în care trăim. Click! vă spune care sunt obiectivele de interes naţional care ar putea fi o tentaţie pentru terorişti şi cum sunt ele apărate.

 • Atentate teroriste

  Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile au provocat moartea și rănirea a mii de persoane și au stârnit valuri de revoltă în lumea creștină. Printre atacurile cu cele mai multe victime se numără atentatul terorist de la 11 septembrie 2001, din SUA, și exploziile asupra comunităţilor Yazidi, din Irak, din 2007.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1