Revoltător! Ţara moare de foame şi dictatorul uite unde huzureşte

mugabe_1.jpg

harare robert mugabe lux avere
Acesta este dormitorul prezidenţial: lemn din esenţă rară cu inserţii aurite
Citeste tot despre: 

Imaginile cu palatul din Harare au revoltat întreaga ţară! Tiranul din Zimbabwe, Robert Mugabe (93 de ani) refuză să demisioneze din funcţie în ciuda presiunii făcute de câţiva generali. Pe durata negocierilor privind retragerea sa de la putere, jurnaliştii au putut vizita palatul de lux numit „Acoperişul Albastru” în valoare de 10 milioane de dolari. Toate podelele şi coloanele din palat din din marmură fină.

În timp ce populaţia se confruntă cu cea mai mare inflaţie din lume şi trăieşte în cea mai lucie sărăcie, preşedintele trăieşte într-un lux inimaginabil. Candelabre din aur masiv, mobilier cu decoraţiuni aurite, piscine mari şi o grădină care se întinde pe o suprafaţă de 18 hectare. Cam acesta este universul în care trăieşte de 37 de ani liderul din Zimbabwe.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Robert Mugabe este silit să demisioneze după 37 de ani de dictatură

Gurile rele spun că excesul de lux a fost făcut din cauza soţiei tiranului Grace, recunoscută pe plan internaţional pemntru cumpărărutirle extravagante pe care le face atunci când vizitează Europa. Iar sala de şedinţe unde se întâlneşte cu reprezentanţii conducerii partidului Zanu-PF, formaţiunea politică aflată la putere, este şi ea de un lux orbitor.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Palatul prezidenţial a fost evaluat la 10 milioane de dolari

Luni, 20 noiembrie, puterea statului a fost preluată de vicepreşedintele Emmerson Mnangagwa, pe care însuşi Mugabe îl îndepărtase în urmă cu două săptămâni.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Toate podelele din palat sunt din marmură fină

În cursul zilei de azi, partidul de guvernământ supune la vot suspendarea din funcţie a lui Mugabe, însă acesta a ignorat ultimatumul politic.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Piscina luxoasă în care se lăfăia preşedintele şi soţia lui

Dictatorul este acuzat de pucişti că a dus ţara într-un impas economic extrem de periculos pentru populaţia care a ajuns să moare efectiv de foame.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Zimbabwe se confruntă cu cea mai agresivă inflaţie din istorie, iar preşedintele huzurea în puf

Planul lui Mugabe era ca după moartea sa, puterea să fie preluată de soţia lui Grace Mugabe.

robert mugabe revolutie demisieZoom
Robert Mugabe, un mare amator de obiecte rare

Însă soţia acestuia a fost prima exilată de către pucişti, Robert Mugabe rămânând reţinut la palat în vederea negocierilor privind retragerea sa din funcţie. La negocieri participă în calitate de mediatori diplomaţi sud-africani, la solicitarea lui preşedintelui Jacob Zuma.

loading...
Loading...