Revelionul pe Valea Prahovei, mai scump decât în Thailanda

Ultima actualizare:
Tot mai mulţi români au început să caute Thailanda pentru vacanţa dintre ani
Tot mai mulţi români au început să caute Thailanda pentru vacanţa dintre ani

Mai sunt două luni până la sfârşitul anului şi deja au început întrebările: „tu unde faci Revelionul?”. Cele mai căutate sunt staţiunile autohtone de pe Valea Prahovei, dar şi vilele din Maramureş şi Bucovina.

Cum cererea e mare, proprietarii de hoteluri şi pensiuni îşi permit să umfle preţul. Atât de mult, încât sejurul poate concura lejer cu o vacanţă exotică peste hotare.

În România

E „bătaie” pe staţiunile de la munte, cele de pe Valea Prahovei şi din zona Braşovului fiind cele mai căutate de români, în noaptea dintre ani.

Iernile sunt de poveste în Maramureş
Iernile sunt de poveste în Maramureş

Pe locul doi se situează anumite staţiuni balneare, precum Băile Felix, unde turiştii sunt atraşi de condiţiile bune de cazare, de programele speciale de Revelion, de centrele de wellness cu saune, spa, servicii de masaj şi de relaxare. Potrivit specialiştilor Christian Tour, pe locul trei se situează zonele agroturistice din Bucovina şi Maramureş, unde multe pensiuni şi vile sunt rezervate încă din primăvară.


    Iernile sunt de poveste în Maramureşfoto: barsanamaramures.ro
Iernile sunt de poveste în Maramureşfoto: barsanamaramures.ro

„Vorbim aici despre clienţi fideli ai respectivelor unităţi de cazare, care merg an de an în acelaşi loc şi doresc să-şi asigure vacanţa de Revelion încă din prima parte a anului”, a declarat Lorenada Stanciu, manager Turism Intern Christian Tour. În ceea ce priveşte preţurile, cele din România nu sunt deloc modeste. Pentru 4 nopţi de cazare, demipensiune şi mese festive, două persoane plătesc în medie 3.500 – 4.000 de lei. La unele hoteluri din Poiana Braşov, din Păltiniş ori din Băile Felix, preţurile sar de 1.000 de euro, sărind chiar şi de 2.000 de euro.

„Interesant este faptul că la multe dintre aceste hoteluri nu se mai găsesc locuri pentru Revelion, camerele fiind rezervate încă din august. Pachetele includ 5-7 nopţi cazare, mic dejun, cine, petrecere tematică de Revelion, cu foc de artificii, animaţie pentru adulţi şi copii, acces la spa şi multe altele”, a adăugat Loredana Stanciu.

Cluj-Napoca. 4 nopţi cazare la hotel de 4 stele, mic dejun şi cina incluse, petrecere cu open bar de Revelion şi în seara de 1 ianuarie, excursii, transport cu autocarul, preţ 332 euro de persoană, pe www.seniorvoyage.eu.

Mauritius
Mauritius

Braşov. 4 nopţi cazare la Aro Palace 5* în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, mic dejun şi cină incluse, acces la wellness&spa, preţ 2.746 lei de persoană în cameră dublă, pe infoturism.ro.

Maramureş. Pensiunea Alex din Borsa, 3*, 5 nopţi cazare din data de 29 decembrie, e inclusă masa festivă de Revelion, preţ 1.500 lei de persoană, pe turistinfo.ro.

Sinaia. 4 nopţi cazare în perioada 29 decembrie – 2 ianuaire la Hotel Arca lui Noe 4*, micul dejun şi cina incluse, acces la piscină, saună, jacuzzi, preţ 1.950 lei de persoană, copiii până în 4 ani au gratuitate, pe ofertesejurromania.ro.

Peste hotare

Revelionul în străinătate nu e mai scump decât la noi. Un sejur de lux la Braşov costă cât o vacanţă în Thailanda, aceasta fiind, de altfel, cea mai căutată destinaţie exotică pentru noaptea dintre ani, tot mai mulţi români alegând să petreacă acolo Revelionul. Un sejur în Krabi, spre exemplu, costă circa 700 de euro de persoană.

Alte destinaţii externe sunt chiar mai ieftine decât la Sinaia. De pildă, Revelionul în Skopje, capitala Macedoniei costă 350 de euro de persoană, iar un pachet de 4 nopţi cazare la Istanbul, cu mic dejun şi transport cu autocarul, costă 200 de euro de persoană. „Revelionul la Istanbul poate fi de 10 ori mai ieftin decât la unele hoteluri din România. Iar transportul cu autocarul nu-i dezarmează pe români, care sunt obişnuiţi să stea în trafic pe Valea Prahovei tot atâtea ore cât durează drumul de la Bucureşti la Istanbul”, a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare al agenţiei de turism.

Krabi,  Thailanda
Krabi, Thailanda

Revelion în Hurghada, Egipt. 7 nopţi cazare cu all inclusive la hotel de 4 stele, transport cu avionul din Bucureşti, în perioada 30 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, preţ 681 euro de persoană (plus 95 euro taxe), pe christiantour.ro.

Dubai. 7 nopţi cazare la hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri, perioada 29 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019, 964 euro de persoană, pe paralela45.ro.

Mauritius. Pachetul include 7 nopţi cazare la hotel de 4 stele în Terre Rouge, plecare cu avionul la 30 decembrie, transferuri şi mic dejun, preţ 1.820 euro de persoană, pe tui-travelcenter.ro.


    Mauritius
Mauritius

Republica Dominicană. 5 nopţi cazare la hotel de 3 stele în perioada 29 decembrie 2018 – 3 ianuarie 2019, preţ 362,5 euro pentru o cameră dublă, pe directbooking.ro.

Sardinia. 4 nopţi cazare cu mic dejun în oraşul Alghero, în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie, transport cu avionul din Bucureşti, preţ 198 euro de persoană, pe aventurescu.ro.

Cipru. 4 nopţi cazare în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, transport cu avionul din Bucureşti (preţuri de la 119 euro dus-întors), cazare de la 92 euro/cameră dublă pentru două persoane, pe travelator.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net