Responsabilul OMS în Europa: „Avem o explozie a cazurilor de Covid-19, dar școlile pot rămâne deschise”

Ultima actualizare:

    Peste 700 de elevi au fost infectați cu noul virus în ultima săptămână Sursă foto: Shutterstock
Peste 700 de elevi au fost infectați cu noul virus în ultima săptămână Sursă foto: Shutterstock

Directorul OMS în Europa, Hans Kluge, recomandă statelor membre UE să mențină școlile deschise, deși majoritatea doresc să mute școlile în online, printre care și România.

Purtarea măştii de protecție şi controlul strict al adunărilor pot să salveze numeroase vieţi, a declarat joi, 5 noiembrie, directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-un interviu acordat France Presse.

În ciuda „exploziei” numărului cazurilor de COVID-19 directorul OMS în Europa susține că statele nu trebuie să-şi relaxeze eforturile împotriva pandemiei, însă recomandă îns același timp menținerea școlilor deschise. 

Reprezentantul OMS în Europa nu vede absolut necesară închiderea școlilor

„Observăm o explozie a contagierilor cu un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile' în Europa şi ''vedem de asemenea mortalitatea crescând încetul cu încetul'”, a spus Hans Kluge. „Nu ne putem relaxa”  şi „va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă'', a adăugat el.

Zona Europa a OMS a înregistrat aproape 2 milioane de cazuri noi de Covid în ultima săptămână. Conform estimărilor OMS, „prin purtarea generalizată a măştii şi controlul strict al adunărilor vom putea salva peste 261.000 de vieţi în Europa până în luna februarie'”.

Însă Kluge susţine că şcolile ar trebui să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar în ultimă instanţă. „Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere a noului coronavirus”, consideră responsabilul OMS.

„Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, mai argumentează Hans Kluge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net