Reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, interzisă în Ucraina! Cum a reacționat cântăreața

Ultima actualizare:

    Iuliei samoilova, care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision 2017, i s-a interzis să mai intre pe teritoriul UcraineiFoto: Twitter
Iuliei samoilova, care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision 2017, i s-a interzis să mai intre pe teritoriul UcraineiFoto: Twitter

Serviciul de Securitate ucrainean a anunțat că îi interzice accesul pe teroritoriul Ucrainei a reprezentantei Rusiei la competiția Eurovision de anul acesta. Decizia a tensionat din nou relațiile diplomatice ruso-ucrainene.

Potrivit autorităților din Ucraina, Iulia Samoilova (27 de ani), cântăreața în scaun cu rotile care ar trebui să reprezinte Federația Rusă la Eurovision, ar fi încălcat o lege ucraineană atunci când a participat la un concert organizatîn Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în 2014, precizează Reuters.

Relațiile ruso-ucrainene au rămas tensionate după acel eveniment care a stârnit reacții negative din partea mai multor state ale lumii. Conflictul dintre susținătorii guvernului kievean și separatiștii pro-ruși a ucis mai bine de 10.000 de oameni și se pare că tensiunile transcend mediul geopolitic până în domeniul cultural.

Anul trecut, au existat numeroase critici la adresa concurentei ucrainene Jamala, care a câștigat Eurovision 2016 cu o piesă în care se amintea de atrocitășile staliniste din Ucraina.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis cetățenei din Federația Rusă, Iulia Samoliova să intre în țară pentru o perioadă de trei ani”, a declarat pe pagina sa de Facebook, Olena Gitlianska, purtătoare de cuvânt a instituției ucrainene mai sus menționată.

Ministrul de Externe rus, Grigory Karasin, a catalogat această decizie drept „un act scandalos, cinic și inuman din partea Kievului.” Reprezentanții Kremlinului au negat acuzația potrivit căreia Iulia Samoliova ar fi fost aleasă în mod special pentru a provoca Ucraina din punct de vedere politic, iar alegerea cântăreței a fost un act independent, luat de televiziunea Channel One, care a difuzat etapa națională a Eurovision din Ucraina.

Reacția reprezentantei Rusiei la Eurovision 2017

Cântăreața Iulia Samoilova este imobilizată într-un scaun cu rotile încă din copilărie pentru că suferă de Amiotrofie Spinală, dar în ciuda dizabilității sale locomotorii, s-a remarcat prin vocea sa. Acum, vestea că nu-și va putea reperzenta țara la Eurovision, a surprins-o:

„Este foarte amuzant să privești situația din afară pentru că nu înțeleg ce au văzut la mine. Au văzut un fel de amenințare în mine, o simplă fetiță. Chiar și așa, nu mă  simt doborâtă. Continui să exersez și, dintr-un anumit motiv, cred că totul se va schimba”, a declarat cântăreața, potrivit RT.com.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net