Regretele lui Bill Gates. „Mă simt teribil. Puteam face mai multe”

bill-gates.jpg

Bill Gates portret
Nici Bill Gates, cu toți banii din lume, nu a reușit să prevină dezastrul produs de pandemia de coronavirus
Citeste tot despre: 

Pandemia de coronavirus a luat întreaga lume prin surprindere deși miliardarul Bill Gates avertizase încă de acum cinci ani asupra acestui pericol. Pentru că aștepta la o pandemie și nu la un război, cofondatorul Microsoft a investit sute de milioane de dolari în cercetare în domeniul sănătății pentru dezvoltarea de vaccinuri. Iată că spusele sale s-au adeverit, dar, din păcate, miliardarul nu a reușit să salveze lumea de la dezastru, iar coronavirusul a ucis zeci de mii de oameni.

Amintindu-și de momentul de acum 5 ani când a avertizat asupra pericolului care ne pândește, Bill Gates a spus că ar fi vrut să fi făcut mai mult pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ne așteaptă. „Mă simt teribil. Toată ideea a fost să vorbesc despre pericol pentru ca noi să putem acţiona pentru minimalizarea pagubelor”, a spus miliardarul într-un interviu, potrivit Digi24.

De-a lungul anilor, Fundaţia The Bill & Melinda Gates a plătit sume enorme de bani pentru cercetari în domeniul sănătății ce au ca scop descoperirea de noi tratamente și noi vaccinuri care să fie folosite apoi la scară largă pentru combaterea și eradicarea anumitor boli. De exemplu, fundaţia pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa, Melinda Gates, a avut în anul 2000 un rol foarte important în eradicarea unor boli în ţări ce nu beneficiază de un sistem medical decent. Astfel de programe de ajutor au fost finanţate de fundaţie pentru ţările din Africa şi au ajutat în deceniul trecut şi la dispariţia aproape totală a Ebola.

Bill Gates a investit sute de milioane de dolari în domeniul sănătății 

Din august 2014 până la debutul pandemiei de coronavirus, fundaţia sa a cheltuit 235 de milioane de dolari în programe de pregătire împotriva unei pandemii, iar de la debutul acesteia a investit 305 milioane în lupta împotriva ei.

Fondatorul Microsoft a răspuns şi acuzaţiilor că investeşte în anumite domenii mai mult şi că fundaţia sa decide ce boli au prioritate şi cum luptăm cu ele: „Tot ce facem este să investim banii noştri şi să împărtăşim opiniile noastre. Nu noi luăm decizia finală la sfârşitul zilei”.

În discuția de acum cinci ani, miliardarul afirma că nu suntem pregătiți pentru o eventuală pandemie. Lucru demonstrat, din păcate, în prezent.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1