Regina Marii Britanii, dezvăluiri inedite din ziua Încoronării: „Putea să-mi rupă gâtul”

gettyimages-477437844.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta a II-a spune că s-a simțit foarte rău din cauza coroanei care era foarte grea
Foto: Getty

Regina Elisabeta a II-a (91 de ani) a povestit într-un interviu cum a decurs ziua Încoronârii sale ca suveran al Regatului Unit, atunci când avea 27 de ani. Maiestatea Sa a mărturisit că cea mai grea provocare din acea zi a fost să poarte pe cap coroana.

Cine a zis că o coroană regală înseamnă pentru cel care o poartă o grea povară, cu siguranță a știut ce spunea. Regina Marii Britanii a simțit cu vârf și îndesat această povară, dar nu doar în ceea ce privește îndatoririle care i-au revenit pe urmă ca regină. Ea a dezvăluit într-un interviu pentru BBC că simbolul suprem al regalității care îi fusese pus pe cap era atât de greu, încât simțea că-i rupe gâtul.

gettyimages-474838678.jpg

regina elisabeta
După ce a murit tatăl său, a trebuit să fie făurită o altă coroană, mai mică, pentru Elisabeta
Foto: Getty

„Trebuia să vă țineți capul nemișcat?”, a întrebat-o prezentatorul. „Da și nici măcar nu puteam să mi-l plec pentru a citi discursul pe care trebuia să-l susțin, altfel, ar fi putut să-mi rupă gâtul sau mi-ar fi căzut coroana. Sunt și câteva dezavantaje să porți coroana. În rest, reprezintă un lucru important”, a mărturisit Maiestatea Sa, conform Daily Star.

Elisabeta avea 27 de ani atunci când a trebuit să preia tronul Marii Britanii, după ce tatăl său, George al VI-lea, a încetat din viață. Fiind tânără și femeie, a fost nevoie să i se făurească o coroană mai mică, pe măsura ei, dar chiar și așa, tot a fost enormă și destul de grea, pentru că trebuia să fie și impozantă.

Loading...
 
 

Citește și

  • Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a au împreună o căsnicie impresionantă de 70 de ani, șapte decenii în care Ducele de Edinburgh a fost mereu alături de Regina Marii Britanii, ori de câte ori a trecut printr-un moment dificil. De altfel, el însuși a făcut un sacrificiu uriaș atunci când a ales să se căsătorească cu Elisabeta.

  • regina victoria

    Regina Victoria a Marii Britanii, supranumită de istorici „bunica Europei”, a fost stră-străbunica actualei suverane a Regatului Unit, Elisabeta a II-a. Victoria și soțul său au avut nouă copii, dar puțini știu azi că aceștia au adoptat încă o fiică, una de origine africană, ceea ce a însemnat o acțiune de mare curaj în acea epocă, în care rasismul bântuia marile curți europene mai mult ca oricând în istorie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1