Regina Elisabeta a Marii Britanii împlinește 95 de ani. De ce își serbează ziua de două ori pe an

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta are cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii Sursa foto: Getty Image
Regina Elisabeta are cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii Sursa foto: Getty Image

Regina Elisabeta a Marii Britanii împlinește azi 95 de ani, iar domnia sa este cea mai lungă din toată istoria britanică. Ea s-a născut pe 21 aprilie 1926 pe strada Bruton nr. 17 din Londra, fiind primul copil al ducelui şi ducesei de York. Din nefericire, este prima aniversare pe care suverana o petrece fără prinţul Philip.

Anul acesta regina rămâne la Castelul Windsor în perioada doliului regal după moartea ducelui de Edinburgh, anunţă contul de Twitter royalfamily.

Regina Elisabeta. Mesajul adresat cu ocazia zilei de naștere

"Eu şi familia mea vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi bunătatea care ne-au fost acordate în aceste ultime zile. Suntem profund emoţionaţi şi continuăm să ne reamintim că Philip a avut un impact extraordinar asupra nenumăratelor persoane de-a lungul vieţii sale", a scris regina în mesajul transmis de Palatul Buckingham cu ocazia zilei sale de naştere. 

Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară “Trooping the Colour”, când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei. Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde. Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19. Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh, notează http://www.trooping-the-colour.co.uk/. Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net