Regina Elisabeta a II-a s-a operat! Informația a fost ținută secret

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală, în secret Foto: Getty
Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală, în secret Foto: Getty

Regina Elisabeta a II-a a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul ochilor, în urmă cu doar o lună. Informația a fost făcută publică recent, de către un reprezentant al Palatului Buckingham.

Suverana, în vârstă de 92 de ani, s-a operat de cataractă acum aproximativ o lună, informația fiind ținută departe de ochii presei, pentru ca vestea să nu creeze prea multă vâlvă în rândul admiratorilor acesteia. Regina s-a putut bucura, astfel, de discreție din partea cadrelor medicale și de o operație liniștită și lipsită de probleme, drept urmare Elisabeta a II-a nu a lipsit de la niciun eveniment public care a urmat.

Operația a fost planificată din scurt și efectuată la spitalul privat King Edward VII, din Londra, potrivit unei surse apropiate Casei Regale. Același spital a fost ales și pentru operația de șold a Prințului Consort, Philip, efectuată în urmă cu ceva timp. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat informația, potrivit publicației britanice Express. „Pot confirma faptul că Regina a fost supusă unei operații planificate pe ultima sută de metri, luna trecută, care a fost un real succes”, a susținut sursa menționată anterior.

Operația nu pare să fi reprezentat un obstacol pentru Regina Elisabeta a II-a însă, aceasta fiind prezentă la toate evenimentele planificate în lunile mai și iunie, care au fost destul de încarcate, din acest punct de vedere. Momentan nu este clar dacă Suverana s-ar fi operat înainte sau după nunta nepotului său, Prințul Harry, cu actrița Meghan Markle. Chris Ship, editor regal pentru postul ITV, a susținut totuși, că intervenția pentru tratarea cataractei Reginei ar fi avut loc la începutul lunii mai, în data de 4.


    Regina Elisabeta purtând ochelari de soare, la o petrecere organizată în grădina Palatului Buckingham, 15 mai Foto: Getty
Regina Elisabeta purtând ochelari de soare, la o petrecere organizată în grădina Palatului Buckingham, 15 mai Foto: Getty

Săptămânile trecute, Suverana a fost observată purtând o pereche de ochelari de soare, în cadrul mai multor evenimente la care a participat, printre care și câteva petreceri organizate de curând în grădina Palatului Buckingham, însă nu se știe momentan dacă alegerea accesoriului a avut legătură cu recenta operație prin care a trecut.

Cataracta este o afecțiune destul de comună în rândul oamenilor vârstnici, afectând considerabil vederea, iar netratată poate duce chiar la orbire. Boala s-a regăsit în familia Elisabetei, de-a lungul timpului, mama sa operându-se de cataractă la vârsta de 95 de ani, în același spital.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net