Povestea teribilă pe care Regina Elisabeta vrea să o dea uitării! La un pas să fie ucisă cu ani în urmă

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a alături de Prințul Filip în timpul turneului din Noua Zeelandă Foto:Getty
Regina Elisabeta a II-a alături de Prințul Filip în timpul turneului din Noua Zeelandă Foto:Getty

Regina Elisabeta a II-a este o figură respectată și iubită de oamenii din lumea întreagă, însă există și persoane care nu o consdieră o prezență carismatică și o repezentantă potrivită a monarhiei constituționale britanice. De-a lungul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a primit ropote de aplauze de la mii de oameni care o admiră, dar s-a aflat și într-un moment critic, la doar un pas să își piardp viața.

În anul 1981, Christopher John Lewis, un adolescent neozeelandez a fost la un pas să o ucidă p Elisabeta a II-a. El și-a îndreptat arma către suverana care se afla în mașina oficială, în timpul unui tur al țării. Tânărul și-a ratat ținta, dar potrivit unei investigații conduse de reporterul Hamish Mc Neilly, adolescentul de 17 ani a devenit obsedat de ideea de a-i mimici pe membrii Casei Regale a Marii Britanii, iar oamenii politici se străduiau din răsputeri să ascundă cât de aproape s-a aflat regina de propria moarte. La doar doi ani după ce a încercat să o împuște pe regină, tânărul care plănuia să îl ucidă pe Charles, a încercat să scape din spitalul psihiatric în care fusese internat în ruma fapte sale din Noua Zeelandă. În anul 1995, poliția l-a trimis într-o excursie, în perioada în care regina avea programată efectuarea unui tur, într-o țară exotică pentru a se asigura că tânărul nu reprezintă o ameințare. El s-a sinucis doi ani mai târziu, în celula în care a fost încarcerat, potrivit theguardian.com.


    Christopher se bucura nespus de atenția pe care membrii poliției i-o acordau Foto:Twitter
Christopher se bucura nespus de atenția pe care membrii poliției i-o acordau Foto:Twitter

În timpul vieții sale, polițiștii l-au interogat pe adolescent de șapte ori și de fiecare dată el le-a prezentat aceeași versiune a evenimentului. A fost instruit de un anumit englez poreclit Snowman să o ucidă pe regină. Lewis a scris o autobiografie în care a descris cu lux de amănunte sentimentele pe care le resimțea din cauza atenției exagerate pe care o primea din partea poliției. "Am început să mă simt ca o regalitate", scria Lewis în jurnal atunci când a fost trimis într-o vacanță exotică, plătită din banii contibuabililor, pentru a fi ținut la depărtare de regina Elisabeta a II-a. Lewis s-a sinucis la vârsta de 33 de ani, în perioada în care era anchetat și acuzat de uciderea unei femei și răpirea copilului acesteia. Cu puțin timp înainte de a se sinucide, Lewis a vorbit cu colegul său de celulă despre tenativa sa de a o ucide pe Elisabeta a II-a în Noua Zeelandă. "La naiba, am ratat-o", ar fi fost ultimele cuvinte ale acestuia privind tentativa .

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net