Regina Elisabeta, fără mască, la prima apariție publică de la începutul pandemiei de Covid-19

Ultima actualizare:
Regina Elisabeta a fost însoțită de prințul William (dreapta)
Regina Elisabeta a fost însoțită de prințul William (dreapta)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut joi prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale în ultimele şapte luni, de când a început pandemia Covid-19, relatează agenţiile internaționale citate de Agerpres. Monarhul nu a purtat mască de protecție, în condițiile în care toate persoanele cu care a intrat în contact au fost anterior testate pentru noul coronavirus.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de nepotul ei, prinţul William, într-o vizită la Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei de Covid-19 în Marea Britanie.

Acest laborator militar secret a identificat agentul neurotoxic noviciok cu care în acelaşi oraş au fost otrăviţi cu doi ani în urmă fostul agent dublu rus Serghei Skripal, împreună cu fiica sa, Iulia.

Măsuri anti-coronavirus pentru vizita reginei

Pentru vizita reginei la acest laborator au fost luate măsuri excepţionale pentru a o proteja de Covid-19, toate persoanele care au intrat în contact cu ea fiind anterior testate.

În timpul vizitei, consilierul delegat al laboratorului, Gary Aitkenhead, le-a arătat reginei Elisabeta a II-a şi prinţului William tactici şi armament folosite de serviciile de contrainformaţii, noul Centru de Analiză Energetică şi le-a făcut o demonstraţie criminalistică cu explozivi.


    Regina Elisabeta a fost însoțită de prințul William (dreapta)foto: Getty Images
Regina Elisabeta a fost însoțită de prințul William (dreapta)foto: Getty Images

Inaugurarea acestui centru a fost, de altfel, scopul declarat al vizitei. 

Pentru această primă activitate de la debutul pandemiei de Covid-19, regina a ales un pardesiu din cașmir roz prăfuit și o pălărie în aceeași nuanță, semnată de Rachel Trevor Morgan. Regina și-a accesorizat ținuta cu una dintre perechile ei de pantofi semnate de Anello & Davide.

După declararea „lockdown-ului” naţional, regina a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor, de unde şi-a îndeplinit de la distanţă obligaţiile prin legături video sau telefon.

Citește și:

Regina Elisabeta, furioasă după ce angajații i-au dat planurile de Crăciun peste cap. Aceștia refuză ”bula Covid-19”

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net