Regdanvimab, un posibil tratament împotriva Covid. Ce spune Agenția Europeană a Medicamentului

Ultima actualizare:

    În timp ce vaccinurile ne imunizează, medicamentele ne vor trata de Covid-19
În timp ce vaccinurile ne imunizează, medicamentele ne vor trata de Covid-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab, un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion.

Potrivit EMA, decizia de a lansa procesul de "revizuire continuă" se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu în curs care analizează capacitatea medicamentului de a trata boala provocată de coronavirus, deşi acest pas nu presupune ca agenţia europeană de evaluare să emită o concluzie asupra beneficiilor şi a riscurilor medicamentului.

Experţii EMA nu au evaluat ansamblul datelor complete, astfel încât este prea curând pentru a emite concluzii privind siguranţa, eficienţa şi calitatea acestui medicament pentru a autoriza comercializarea sa în Uniunea Europeană (UE),  relatează EFE citat de Agerpres.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienţii cu COVID-19.

Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA - REGN-COV2 - o combinaţie de anticorpi monoclonali dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron şi care reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) la pacienţii spitalizaţi.

Ministerul pentru Siguranța Medicamentelor din Coreea de Sud a aprobat, pe 5 februarie, pentru administrare condițională, tratamentul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Celltrion.


    Moderna pregătește un vaccin eficace împotriva tulpinii africane
Moderna pregătește un vaccin eficace împotriva tulpinii africane

Și Moderna lucrează la un nou vaccin împotriva tulpinii africane

Moderna spune că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane, este pregătită pentru testarea pe oameni.

Compania americană Moderna a anunţat că o versiune modificată a vaccinului său, dezvoltată special împotriva variantei sud-africane extrem de contagioase, este pregătită pentru testarea la oameni în studiile clinice, relatează CNBC, preluată de Mediafax.

Vaccinul, pe care Moderna îl numeşte mRNA-1273.351, este gata pentru a fi testat într-un studiu clinic în stadiu incipient pentru a determina dacă poate fi utilizat împotriva tulpinii din Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de B.1.351, transmite compania.

Moderna a descoperit că schema sa actuală cu două doze generează un răspuns imun mai slab împotriva tulpinii din Africa de Sud, deşi compania a spus că anticorpii la pacienţi rămân peste nivelurile care ar trebui să protejeze împotriva virusului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net