Regatul este salvat! Corbii s-au întors în Turnul Londrei și blestemul a fost ridicat

turnul_londrei_corbi.jpg

turnul londrei corbi
Îngrijitorul de corbi de la Turnul Londrei este fericit că blestemul legat de viitorul regatului și al tronului s-a destrămat
foto: Guliver/Gettyimages
Citeste tot despre: 

Bucurie de nedescris în rândul britanicilor stresați de Brexit: legenda potrivit căreia Regatul Unit se va destrăma și tronul se va zgudui din temelii nu se mai adeverește. Și asta pentru că în Turnul Londrei s-au întors corbii, după o absență de 30 de ani. Îngrijitorul de corbi din Turn, Chris Skaife a anunțat ieri că primii pui au eclizat recent spulberând complet gândurile negre cu privire la viitorul Marii Britanii.

”Suntem salvați! Corbii s-au întors în Turnul Londrei!”, a strigat din tot sufletul îngrijitorul de corbi Chris Skaife, la primele ore ale dimineții de vineri. O legendă veche de secole spune că atunci când corbii vor părăsi Turnul Londrei, Regatul va cădea și tronul se va zgudui din temelii din cauza luptelor între dinastii. Timp de 30 de ani, Chris Skaife și îngrijitorii de corbi de dinaintea lui nu au avut parte de prea multă treabă pentru că nici un corb nu și-a mai făcut cuib aici. La 23 aprilie, Skaife a descoperit cu emoție cu Huginn și Munnin, doi corbi rătăciți au devenit părinți după ce cele patru ouă din cuibul lor s-au spart și au scos la iveală patru ghemotoace pufoase.

Regina Angliei a primit vestea întoarcerii corbilor cu emoție și bucurie

Conform tradiției, îngrijitorul de corbi de la Turn a cerut să o vadă pe Regină la 24 aprilie și să îi dea vestea cea mare. Știrea a picat cu puțin timp înainte ca Meghan Markle (37 de ani) să îl nască pe micuțul Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Când și-a întâlnit strănepotul Regina strălucea de bucurie, iar jurnaliștii de la Daily mail cred că această fericire izvora de la gândul că ”groazna prevestire” despre viitorul tronului și al Regatului nu se va îndeplini prea curând. Conform lui Skaife, puii de corb nu se vor înnegri decât după un an. Până atunci, părinții lor vor trebui să construiască un cuib mai mare și mai încăpător.

Superstiții și coincidențe legate de viitorul Regatului Unit

Puii corbilor Huginn și Munnin au eclozat în ziua Sf. Gheorghe, la 23 aprilie. După alte 13 zile, familia regală britanică primea cu bucurie vestea nașterii micuțului Archie, care a venit pe lume la 6 mai, la răsăritul soarelui. Mulți au interpretat aceste coincidențe ca fiind ”semne divine” legate de viitorul monarhiei. Cel de al treilea succesor la tron este Prințul George și, probabil, cel care îl va proteja, susține, ocroti și consilia atunci când va fi uns monarh va fi chiar verișorul său Archie. Corbii Huginn și Munnin au 13 ani și au venit în Turn la jumătatea anului trecut, ei fiind primii care își fac cuib aici după 30 de ani.

Loading...

Citește și

  • Doi 'beefeaters' (gardieni la Turnul Londrei) au fost suspendaţi, iar al treilea face obiectul unei anchete după ce au fost acuzaţi de hărţuirea primei femei care a pătruns în această instituţie creată în secolul al XVI-lea.

  • Acum, își iubește băieții în egală măsură și se bucură atunci când are ocazia să stea în prezența lor. Totuși, situația nu a fost așa încă de la nașterea lor. Într-un documentar prezentat de ”National Geographic”, Prințesa Diana a dezvăluit că Prințul Charles n-a fost deloc fericit când a aflat că cel de-al doilea copil al lor este un băiat și că moștenește trăsăturile fizice ale familiei Spencer: pistrui și păr roșcat.