Refugiații, tratați ca niște câini în taberele din Ungaria

Ultima actualizare:
Mii de englezi au ieșit pe străzi pentru a îndemna toate statele europene să fie solidare cu refugiații
Mii de englezi au ieșit pe străzi pentru a îndemna toate statele europene să fie solidare cu refugiații

Noi înregistrări video au ieșit la iveală, privind condițiile în care sunt ținuți refugiații din Ungaria. Imaginile sunt absolut șocante. Polițiștii le aruncă mâncare în cuștile unde autoritățile ungare i-au pus.

Oamenii au fost forțați să se înghesuie pentru a primi o bucată de pâine, la tabăra de refugiați Röszke. Un jurnalist a surprins întreaga scenă. Polițiștii le aruncau refugiaților apă și sandvișuri, în batjocură. 300 de refugiați sunt ținuți în cuști, precum câinii. Femeile și-au adus copiii aproape de gard, în speranța că polițiștii le vor oferi mâncare. În schimb, oamenii legii au aruncat cu pâine în ei. Autoritățile ungare nu sunt pregătite deloc și nici nu își dau interesul. Nu pot face față în cazul situațiilor de urgență. Nu au medicamente, iar la fața locului sunt prezenți doar doi medici, potrivit site-ului metro.co.uk. Videoclipul a fost publicat de politicianul austriac Alexander Spritzendorfer, pe canalul lui oficial de Youtube.

Cancelarul Austriei acuză Ungaria de practicarea unor politici naziste

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a lansat un atac dur la adresa modului în care Ungaria gestionează criza imigranților. Acesta a afirmat că măsurile luate de Guvernul lui Viktor Orban seamănă foarte bine cu perioada nazistă.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann, făcând referire la Holocaustul practicat de nazişti în al II-lea Război Mondial.

Cancelarul social-democrat austriac este de părere că autoritățile ungare încalcă drepturile fundamentale ale omului, în modul în care se comportă cu refugiații și că Premierul Viktor Orban a acționat greșit în tratarea acestei probleme: "Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor".

Marea Britanie, Germania și Austria, solidare cu refugiații


    Mii de englezi au ieșit pe străzi pentru a îndemna toate statele europene să fie solidare cu refugiațiiFoto: AP
Mii de englezi au ieșit pe străzi pentru a îndemna toate statele europene să fie solidare cu refugiațiiFoto: AP

Germania, Marea Britanie și Austria au oferit un exemplu statelor membre ale Uniunii Europene, în gestionarea crizei refugiaților. Statul german a fost primul care a arătat solidaritate pentru oamenii care au fugit din țările afectate de războaie și care au sperat că Europa le va întinde o mână de ajutor.

În Londra, mii de oameni au luat cu asalt străzile pentru a-i susține pe refugiați, sâmbătă (12 septembrie). Britanicii au scandat la unison: “Refugiații sunt bineveniți aici!”, într-un îndemn pentru toate statele europene, ale căror miniștrii se vor întâlni luni (14 septembrie), într-o ședință extraordianră, pentru a stabili gestionarea crizei refugiaților.

Klaus Iohannis îl trimite pe Gabriel Oprea să respingă cota de refugiați impusă de UE

Președintele a declarat că România va respinge cotele de refugiați impuse de Comisia Europeană. Klaus Iohannis nu se duce să ne reprezinte, dar îl trimite pe Gabriel Oprea să participe la consiliul JAI, luni (14 septembrie). Ministrul de Interne are ca mandat să nu declare adeziunea României pentru cotele obligatorii impuse de Uniunea Europeană.

La rândul său, Victor Ponta este împotriva acestei măsuri și a anunțat, pe pagina sa personală de Facebook, că: “Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie!”.

Atitutdinea problematică a politicienilor noștri ar putea să coste România sancțiuni în valoare de 3 milioane de euro, dacă nu acceptă cota obligatorie de refugiați.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net