Refugiaţii, cazaţi într-un loc blestemat

refugiati908098.jpg

Peste 1.000 de refugiaţi au ajuns cu trenurile din Croaţia în Austria
fotografii: ap/guliver/gettyimages

Haos în Europa! Până la finele anului, numărul refugiaţilor va depăşi 800.000, iar în 2016 ONU aşteaptă o dublare a lui. În ultimele 5 zile, în Austria au ajuns peste 30.000 de imigranţi. 20.000 rămân aici, iar 50 dintre ei vor sta în casa groazei unde Joseph Fritzl (80 de ani) şi-a violat fiica timp de 24 de ani.

După ce „Monstrul” a fost arestat, în 2008, şi condamnat la închisoare, familia pe care a abuzat-o atât timp a părăsit casa care, între timp, a devenit muzeu. Nimeni nu a vrut să o cumpere pentru că preţul e cam piperat: 200.000 de euro. Casa a strâns datorii la bugetul local şi primarul din Amstetten, Michael Wiesner, a încercat să o vândă. În zadar.

casa7689879.jpg

Imigranţii ajunşi în Amstetten au fost cazaţi în locuinţa în care monstrul Fritzl şi-a violat fiica timp de 24 de ani

„Vom amenaja locuinţa pentru a fi populată de 50 de persoane. Am cumpărat paturi, dulapuri şi ne vom ocupa de tot ce înseamnă igienă şi siguranţă. În plus, în localitate vor fi montate containere cu o capacitate de 150 de paturi, lângă care se vor amenaja o cantină şi o sală de baie”, a explicat primarul austriac. Întrebaţi de jurnalişti dacă sunt deranjaţi că stau în casa în care până în 2008 au fost comise peste 3.000 de acte incestuoase, refugiaţii au spus că nu. După o călătorie de peste 4.000 de kilometri, după ce au scăpat din Iadul creat de teroriştii din Statul Islamic, „nu îi mai sperie nimic”, a declarat Abdulah, de 26 de ani.

Tânăra Elisabeth, dată dispărută la 11 ani de tatăl ei şi ţinută prizonieră în subsol timp de 24 de ani, a născut copiii acestuia. Pe durata a peste 9.300 de zile Elisabeth a fost violată cu sălbăticie de tatăl ei, în timp ce mama acesteia locuia chiar la etajul de deasupra. A născut şapte copii: Kerstin (19 ani), Stefan (18 ani) şi Felix de 5 ani au văzut lumina zilei pentru că Fritzl i-a adus la suprafaţă. Doi au trăit în beci până la eliberare şi un băieţel a fost lăsat să moară că avea probleme de respiraţie.

Europa, neputincioasă în faţa migraţiei haotice

ungaria89778.jpg

În Ungaria, 5.114 imigranţi au fost reţinuţi în raiduri ale poliţiei
 • Ungaria. 5.114 imigranţi au fost reţinuţi în raiduri ale poliţiei, dintre care 291 proveneau de la frontiera cu Serbia şi 4.823 de la frontiera cu Croaţia. De la începutul anului, 257.536 de persoane au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei. Cu toate acestea, doar pentru 189 dintre aceştia au fost iniţiate proceduri legale, potrivit lui Kristof Gal.
 • Austria. Peste 1.000 de refugiaţi au fost escortaţi ieri de poliţia ungară de la graniţa cu Croaţia către trenuri cu destinaţia Viena. De aici au fost distribuiţi în diferite localităţi austriece împreună cu ceilalţi 30.000 ajunşi de vineri 18 septembrie şi până duminică 20 septembrie
 • Cehia va contesta la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) decizia Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii, anunţă Preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE; 
 • Slovacia nu va aplica planul Uniunii Europene privind distribuirea imigranţilor conform cotelor obligatorii, anunţă premierul Robert Fico; 
 • România va primi 4.837 de imigranţi, conform JAI, dar se opune şi condamnă Polonia că s-a răzgândit în privinţa neprimirii refugiaţilor. România, Ungaria, Cehia şi Slovenia au fost singurele ţări care s-au opus suplimentării numărului de refugiaţi pe care trebuie să îi preia.
 • Germania a reiterat ajutorul de un miliard de euro pe care îl alocă ajutorării refugiaţilor ajunşi în Europa şi de peste 1,6 miliarde euro, bani ce vor fi daţi Turciei pentru a acoperi cheltuielile de întreţinere a celor 2 milioane de refugiaţi de pe teritoriul ei
 • Comisia Europeană a transmis scrisori de notificare formală unui număr de 18 state membre, pentru că nu au comunicat măsurile naţionale luate pentru a transpune deplin Directiva revizuită privind procedurile de azil. Cele 18 state sunt: Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franţa, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, România, Suedia, Slovenia.
 • 20.000 de refugiaţi au ajuns ieri în Marea Britanie, după ce premierul Cameron a anunţat că acceptă cota impusă de Comisia Europeană.
Loading...

Citește și

 • refugiati

  România ar urma să primească 2.475 de refugiați din ce 66.000 extracomunitari distribuiți din Grecia și Italia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marți (22 septembrie) de Consiliu JAI (Consiliul Justiție și Afaceri Interne). Numărul total alocat Bucureștiului până în prezent fiind de 4.837 de imigranți. Vicepremierul Gabriel Oprea a votat în Consiliul JAI împotriva deciziei de aplicare a cotelor obigatorii, susținând că România nu este de acord cu relocarea refugiaților pe baze obligatorii.

 • sondaj, refugiați, români

  Mai mult de jumătate dintre români cred că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați. Cu atât mai mult ca aceștia să se stabilească la noi, o arată un sondaj INSCOP.

 • tabără, refugiați, corturi, moravița

  Autoritățile române se pregătesc intens pentru un val uriaș de refugiați, care ar putea intra în România. Pentru asta a fost ridicată o nouă tabără la granița cu Serbia. Este a doua amplasată în doar câteva zile.

 • Papa Francisc a făcut o nouă declaraţie controversată: bisericile care nu primesc refugiaţi şi nu îi ajută ar trebui să plătească taxe, ca orice alte instituţii ale statului. Declaraţia Suveranului Pontif vine după ce mai multe Patriarhii Catolice au refuzat găzduirea imigranților. El susține că nu este corect ca bisericile catolice să nu acorde sprijin refugiațiilor, luând în calcul averile impresionante pe care acestea le dețin.

 • Traian Băsescu a vorbit deste cotele de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană. El a declarat că, dacă se afla la Cotroceni, Comisia Europeană nu ar fi dat nici o cifră fără să se consulte cu România înainte şi că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar trebui să ceară mandat pentru menţinearea cotei de 1.785 de refugiaţi.

 • refugiați, românia, graniță

  Doi cetățeni afgani au intrat, marți seară (15 septembrie), ilegal granița și au ajuns în România. În momentul în care polițiștii de frontieră i-au luat la întrebări, refugiații au început să plângă și i-au rugat pe oamenii legii să-i lase să se întoarcă în Serbia.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1