Referendumul din Ungaria a fost invalidat

orban.jpg

viktor orban
Referendumul din Ungaria cu privire la refugiați a fost invalidat din cauza prezenței insuficiente la vot
Foto Getty

Duminică, 2 octombrie, maghiarii au fost chemați la urne pentru a vota în cadrul unui referendum dacă sunt de acord cu imigrarea și stabilirea pe teritoriul Ungariei a refugiaților fără acordul Parlamentului ungar. Deși majoritatea din cei prezenți la vot au răspuns "Nu", referendumul a fost invalidat.

Potrivit ultimelor informații, referedumul din Ungaria a fost invalidat din cauza faptului că la urne s-au prezentat prea puțini cetățeni pentru care acesta să aibă putere de lege.

Cu toate că dintre cei care au votat, 98,32% au respins relocalizarea imigranților în cadrul Uniunii Europene, nu au fost suficient de numeroși - rata participării a fost sub 45%, în condițiile în care la un referendum, prezența obligatorie pentru ca acesta să fie valid este de peste 50%, informează Economica.net

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a lăsat însă de înțeles că va amenda Constituția pentru a face din politica sa de guvernare anti-imigraționistă și euroscepetică să fie funcțională.

Viktor Orban îi consideră pe imigranți o amenințare la adresa Europei

"Migraţia în masă fără control înseamnă o ameninţare reală, care pune în pericol modul de viaţă european paşnic şi sigur. Depinde de noi, cetăţenii europeni, să aducem Europa înapoi la raţiune sau să o lăsăm să se dezintegreze", a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei.

Conform unui acord semnat în septembrie 2015, Ungaria ar fi trebuit să primească 1.294 de refugiați, dar în mod surprinzător, maghiarii nu au înregistrat nicio cerere de azil.

Loading...
 
 

Citește și

  • viktor orban

    Ungurii au mers duminică, 2 octombrie, la urne, pentru a vota în cadrul unui referendum care vizează imigranții. Întrebarea care i-a întâmpinat pe maghiari pe foile de vot a fost: „Vreţi ca Uniunea Europeană să poată să impună aşezarea obligatorie a unor cetăţeni care nu sunt ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”.

  • azil, imigranţi, criză, comisie, repartizare

    Executivul UE stabileşte noi cote de repartizare a refugiaţilor în fiecare ţară parteneră. Conform unei scheme stabilite de Comisia Europeană, România urmează să primească peste 6.300 de solicitanți de azil.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1