Reacția deținuților când au văzut teroristul: «O să te rupem în două când te prindem»

Ultima actualizare:

    Unul dintre suspecții atentatului de la Barcelona a fost dus la închisoare, iar deținuții au reacționat imediatfoto: digi 24
Unul dintre suspecții atentatului de la Barcelona a fost dus la închisoare, iar deținuții au reacționat imediatfoto: digi 24

Driss Oukabir Soprano, unul dintre suspecții atentatului terorist din Barcelona arestat de poliția catalană a fost dus la închisoare, unde a fost întâmpinat cu ură, amenințări și dezgust. Deținuții penitenciarului s-au făcut înțeleși când i-au spus teroristului ce viață va duce printre ei.

Îmbrăcat în hainele de acum cinci zile și vizibil speriat, Oukabir a fost transferat în penitenciarul de maximă securitate din Madrid, după ce a depus mărturie în fața unui judecător, în legătură cu participarea sa la atacurile din Barcelona și Cambrils. Deținuții au reacționat ca atare la aflarea numelui acestuia și la faptele sale.

Atentatele de pe bulevardul La Rambla, una dintre cele mai populate zone turistice ale orașului, și stațiunea de pe litoralul Cambrils au ucis 15 oameni și au rănit alți 100, întreaga Spanie și Europă înspăimântându-se.

„O să te rupem în două când te prindem prin curte”, i-au strigat deținuții, potrivit unor surse judiciare din interiorul penitenciarului, citate de cotidianul El Pais. Oukabir este cercetat pentru infiltrare în organizații teroriste, crime și rănirea a zeci de persoane. Driss Oukabir este un tânăr de origine marocană, de aproximativ 28 de ani, care locuia în orașul Ripoll, situat la 80 de kilometri de Barcelona. 

Bărbatul s-a predat singur polițiștilor după ce și-a văzut fotografia la televiziunile de știri. El le-a declarat anchetatorilor că a închiriat furgoneta cu care a intrat în oameni, dar nu avea nicio idee la ce va fi folosită, nu are nicio legătură cu atacul și că i-ar fi fost furate actele de identitate. De asemenea, el îl învinuiește pe fratele său mai mic, Moussa Oukabir, implicat și el în atac și ucis de polițiști, și s-a arătat dispus să coopereze cu autoritățile catalane.

Driss Oukabir a fost încarcerat izolat și a cerut să fie protejat de ceilalți deținuți, care l-au înjurat și l-au amenințat că nu va mai avea multe zile de trăit.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net