Record! Un pește ton, vândut la licitație cu 2,7 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Preţul plătit pentru tonul respectiv înseamnă 10.000 de euro pe kilogramfoto: EPA
Preţul plătit pentru tonul respectiv înseamnă 10.000 de euro pe kilogramfoto: EPA

Un ton de 278 de kilograme a fost vândut, sâmbătă, 5 ianuarie, la un preţ record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) la Tokyo, un succes neaşteptat pentru primele licitaţii din noul an la piaţa Toyosu, informează AFP.

"Este un ton frumos, mai scump decât preconizam", a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patron al lanţului de restaurante Sushi Zanmai. El deţinea deja recordul precedent, de două ori mai mic, în 2013, pentru un ton de dimensiuni mai mici.  

Peştele a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei). Preţul plătit înseamnă 10.000 de euro pe kilogram.  

Joi, la ora locală 5.10, clopotele au marcat deschiderea vânzării. Sute de peşti proaspeţi şi congelaţi aliniaţi au fost adjudecaţi unul câte unul în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care nu îl înţeleg decât iniţiaţii. Cumpărătorii licitează cu gesturi codate. Aceasta a fost prima vânzare cu strigare de la începutul anului la Toyosu, piaţă care a fost deschisă pe 11 octombrie pentru a urma legendarei Tsukiji care a fost închisă după mai bine de 80 de ani. 

Municipalitatea din Tokyo, care a luat decizia de a închide piaţa Tuskiji, îşi doreşte ca piaţa Toyosu să devină la fel de populară, dar structura pieţei (ansamblu de imobile moderne) constituie un obstacol în comparaţie cu Tsukiji, foarte pitorească şi aproape de centrul capitalei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net