Record! Un pește ton, vândut la licitație cu 2,7 milioane de euro

peste-ton-licitatie.jpg

peste ton
Preţul plătit pentru tonul respectiv înseamnă 10.000 de euro pe kilogram
foto: EPA
Citeste tot despre: 

Un ton de 278 de kilograme a fost vândut, sâmbătă, 5 ianuarie, la un preţ record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro) la Tokyo, un succes neaşteptat pentru primele licitaţii din noul an la piaţa Toyosu, informează AFP.

"Este un ton frumos, mai scump decât preconizam", a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patron al lanţului de restaurante Sushi Zanmai. El deţinea deja recordul precedent, de două ori mai mic, în 2013, pentru un ton de dimensiuni mai mici.  

Peştele a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei). Preţul plătit înseamnă 10.000 de euro pe kilogram.  

Joi, la ora locală 5.10, clopotele au marcat deschiderea vânzării. Sute de peşti proaspeţi şi congelaţi aliniaţi au fost adjudecaţi unul câte unul în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care nu îl înţeleg decât iniţiaţii. Cumpărătorii licitează cu gesturi codate. Aceasta a fost prima vânzare cu strigare de la începutul anului la Toyosu, piaţă care a fost deschisă pe 11 octombrie pentru a urma legendarei Tsukiji care a fost închisă după mai bine de 80 de ani. 

Municipalitatea din Tokyo, care a luat decizia de a închide piaţa Tuskiji, îşi doreşte ca piaţa Toyosu să devină la fel de populară, dar structura pieţei (ansamblu de imobile moderne) constituie un obstacol în comparaţie cu Tsukiji, foarte pitorească şi aproape de centrul capitalei. 

Loading...

Citește și

  • Pantofii donaţi de Madonna pentru Balul de Caritate de Halloween a făcut furori printre vedete. În final, pantofii au fost cumpăraţi cu 10.000 de euro, bani care se vor folosi în scopul pregătirii pentru şcoală a 50 de copii săraci.

  • paste reteta rosii ton peste

    Sursă importantă de vitamina B și acid folic, tonul este un aliment sănătos ce trebuie să fie inclus în dietă cât mai des. Încearcă o rețetă cu paste și roșii, care nu va rezista prea mult timp pe masă.