Reacția vicepremierului rus, după ce România i-a interzis survolul: „Nemernicilor”

Ultima actualizare:

    România i-a interzis lui Dmitri Rogozin să străbată spațiul aerian românescFoto: AFP
România i-a interzis lui Dmitri Rogozin să străbată spațiul aerian românescFoto: AFP

Autoritățile române au interzis vineri, 28 iulie, aeronavei în care se afla Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, să traverseze spațiul aerian al României. Oficialul rus urma să facă o vizită la Chișinău și apoi, să aterizeze în Transnistria. Ca urmare a interdicției, vicepremierul a răbufnit.

„Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor zborului S7. Femei și copii. Combustibilul a fost suficient doar până la Minsk (Belarus, n.r.). așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor!”, a scris Rogozin pe contul său de Twitter, potrivit Știri pe surse.

Dmitri Rogozin a declarat pentru agenția de presă rusă TASS că "în timpul zborului, dispeceratul României din Bucureşti a luat legătură cu dispeceratul avionului, pentru a preciza lista pasagerilor şi pentru a se convinge că la bordul avionului se află delegaţia rusă şi liderul ei. După aceasta am fost anunţaţi că ne este interzis să intrăm în spaţiul aerian al României. Piloţii au luat legătura cu Budapesta şi am cerut ca eu, împreună cu delegaţia, să cobor în capitala Ungariei, avionul să plece în Moldova, iar în privinţa delegaţiei urma să se clarifice Ministerul de Externe al Rusie".

Vicepremierul rus nu este la primul incident de acest fel în raport cu România. În 2014, acesta s-a confruntat cu aceeași problemă și a avut tot o reacție amenințătoare: „La cererea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou, să o traversez. Data viitoare, coi veni la bordul unui TU-160”.

Tupolev TU-160 este un bombardier supersonic cu aripi cu geometrie variabilă, proiectat în Uniunea Sovietică, fiind cel mai mare avion de luptă construit vreodată, după cum precizează Știri pe surse. Aeronava poate transporta până la 12.000 de kilograme de încărcătură, inclusiv bombe și rachete de croazieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net