Reacția premierului Marii Britanii după atentatul din Londra: „E suficient”

may.jpg

theresa may
Theresa May a condamnat public atacurile teroriste care s-au abătut asupra Marii Britanice
Foto: Getty

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a ținut un discurs public a doua zi după atentatul din Londra. șefa Guvernului a promis cetățenilor englezi că va intensifica lupta împotriva terorismului și că a venit în sfârșit momentul să fie stopat odată pentru totdeauna: „ce-i suficient, e suficient”.

Theresa May a îndemnat companiile care dețin rețelele de socializare să nu mai permită extremiștilor să-și creeze conturi, dar și mai important, a subliniat importanța unor „spații sigure în lumea reală”, precizează The Guardian.

Premierul britanic promite că va intensifica lupta împotriva terorismului și va înăspri pedepsele cu închisoarea în cazul celor acuzați de astfel de acte barbare.

may_3.jpg

theresa may
„Este o ideologie care a pervertit islamul și adevărul"
Foto: Getty

„Este o ideologie care a pervertit islamul și adevărul. Înfrângerea acestei ideologii este una dintre cele mai mari provocări a timpurilor noastre. Dar nu poate fi înfrântă doar prin intervenție militară. Este timpul să spunem că este suficient. Toată lumea are nevoie să se întoarcă la viețile lor normale. Societatea noastră ar trebui să continue să funcționeze în raport cu valorile noastre. Dar când vine vorba de extremism și terorism, lucrurile trebuie să se schimbe.”

Loading...

Citește și

  • vladimir putin

    Imediat după atentatul din Londra, de sâmbătă seara, 3 iunie, liderul Federației Ruse a transmis condoleanțe într-o telegramă premierului Marii Britanii, Theresa May. Nu este un lucru des întâlnit la Vladimir Putin să reacționeze compătimitor la adresa unei țări occidentale, după un atac terorist.

  • atentat bere

    În timpul transmisiunii în direct a atacului terotist din Londra, mai multe persoane pot fi observate cum alergau speriate, îndepărtându-se de locul unde a avut loc tragedia. Printre londonezi însă, internauții au putut vedea și un bărbat care părea relativ calm și nu uitase să-și cu el și halba de bere.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1