Reacția lui Vladimir Putin după asasinarea ambasadorului rus la Ankara

putin.jpg

vladimir putin
Vladmiir Putin consideră că asasinarea ambasadorului rus îngreunează procesul de pacificare a situației din Siria
Foto: Getty

În seara zilei de luni, 19 decembrie, ambasadorul rus la ankara a fost ucis în timpul unui atac terorist chiar în cadrul unui eveniment cultural. La puțin timp după asasinare, Vladimir Putin a reacționat dur și consideră că atacul a pus capăt oricărei șanse de a grăbi pacea din Siria.

Potrivit liderului de la Kremlin, asasinarea ambasadorului rus a avut ca obiectiv subminarea relațiilor diplomatice ruso-turce, informează ActiveNews. Atentatul nu a făcut decât să îngreuneze procesul de pacificare a situației din Siria.

Putin a mai precizat că o echipă de anchetatori va fi trimisă la Ankara pentru a investiga amănunțit cazul asasinării lui Andrei Kornilov. "Trebuie să știm cine a dat ordin asasinului", a afirmat Putin.

De asemenea, liderul rus a mai precizat că Rusia își va întări securitatea, dar are nevoie și de garanții din partea Turciei că și aceasta va proceda în consecință. Din perspectiva lui Putin, singurul lucru pe care îl poate face în acest moment este să continue să lupte împotriva criminalilor.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1