Război la Elysee! Câinele prezidenţial vrea să se mute pentru că nu mai suportă

foto_epa_1.jpg

emmanuel macron, palatul elysee, cainele nemo, brigitte macron, gaini, agatha
Nemo e nelipsit de la întâlnirile la nivel înalt
foto EPA

O necuvântăroare este de ajuns la Palat! Dacă-s mai multe iese gâlceavă! Asta s-a întâmplat la Palatul Elysée, cu dulăul Nemo, un labrador corcit, adoptat în 2017 de la un adăpost. Săptămâna trecută Emmanuel Macron (40 de ani) şi Brigitte Macron (64 de de ani) au primit recent două găini de la asociaţia fermierilor din Loué. Asta a fost prea mult pentru Nemo.

„Veţi avea un ou proaspăt în fiecare dimineaţă”, aşa a înmânat cadoul Yves de la Fouchardière, directorul general al asociaţiei Fermierilor din Loué, cuplului prezidenţial. Gestul a avut loc la 24 februarie şi chiar dacă preşedintele a ezitat la început ştiind cât de gelos este Nemo, până la urmă protocolul de stat l-a obligat să accepte.

foto_epa.jpg

emmanuel macron, palatul elysee, cainele nemo, brigitte macron, gaini, agatha
Găina Agatha a fost oferită în dar de asociaţia fermierilor
Foto: Guliver / Gettyimages

„Accept darul pentru că în clipa de faţă Ministerul de Interne este cel care mă aprovizionează cu ouă. Dar va trebui să găsesc o manieră elegantă de a-l proteja pe câine”, a spus atunci preşedintele. La 5 martie, Yves de la Fouchardière a livrat cadoul, pe una dintre găini o cheamă Agatha şi face nişte ouă extrem de gustoase, pe cealaltă au trimis-o pe post de însoţitoare pentru ca Agatha să nu se simtă singură. Macron le-a amenaqjat un coteţ dotat cu o clocitoare într-una din grădinile palatului.

hepta_3064407.jpg

emmanuel macron, palatul elysee, cainele nemo, brigitte macron, gaini, agatha
Nemo a fost şocat de întâlnirea de gradul 0 cu galinaceele
foto Hepta

Curios din fire Nemo s-a dus să le miroasă pe cele două noi partenere de joacă. Însă, şoc! Găinile păreau să fi învăţat „arte marţiale galinacee” pentru că i-au aplicat nişte lovituri de clonţ imparabile. Speriat, Nemo a făcut un atac de panică spontan şi a băgat coada între picioare, a pleoştit urechile, i s-a uscat nasul şi a început să tremure din toţi rărunchii. Iniţial preşedintele s-a amuzat, dar apoi a văzut că lucrurile sunt mai serioase decât par.

foto_epa_2.jpg

emmanuel macron, palatul elysee, cainele nemo, brigitte macron, gaini, agatha
Nemo caută consolare după fusta Primei Doamne
foto EPA

Nemo nu a mai ieşit din casă, a refuzat să mai mănânce din bol şi s-a aciuat printre picioarele lui Brigitte Macron pentru a se simţi în siguranţă. Chiar dacă găinile au încercat să le câştige simpatia celor doi Macron, livrându-le ouăle promise, Nemo pare să le fi dat un ultimatum stăpânilor lui: ori eu, ori ele! Şi pentru că îl iubesc enorm pe dulău, cei doi Macron se gândesc serios să „ceară transferul găinilor” la o altă locaţie pentru că prezenţa lor îl inhibă şi îi subminează personalitatea dulăului prezidenţial.

Loading...
 
 

Citește și

  • makao emmanuel macron

    Rar se poate întâmpla ca garda de corp a unui lider de stat să atragă mai multă atenție decât însuși angajatorul său. Se întâmplă însă în cazul lui Emmanuel Macron, președintele Franței, care în timpul campaniei electorale a fost păzit îndeaproape de un gigant care te intimidează numai când îl privești.

  • emmanuel macron

    Despre relația lor s-a vorbit în continuu în ultima vreme. Toată lumea știe că noul președinte al Franței, Emmanuel Macron (39 de ani), este căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă de cât el. Brigitte i-a fost profesoară și s-a îndrăgostit de el pe când ea avea 39 de ani, iar el doar 15.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1