Rata infectărilor cu Covid-19 din Israel a scăzut cu 95,8% după ambele doze de vaccin Pfizer

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Rata infectărilor cu Covid-19 din Israel a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor care au primit ambele doze de vaccin Pfizer, a anunţat, sâmbătă, Ministerul israelian al Sănătăţii, transmite Reuters.

Vaccinul are totodată o eficacitate de 98% în prevenirea infecţiilor care provoacă febră sau probleme de respiraţie şi de 98,9% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor. Aceste concluzii se bazează pe datele colectate la nivel naţional până pe 13 februarie de la israelieni care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin două săptămâni înainte.

Ce este aplicația ”Green Pass”

Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii din Israel, aproximativ 1,7 milioane de persoane au primit a doua doză de vaccin până pe 30 ianuarie şi au putut fi incluse. Date anterioare provenite de la furnizori individuali de servicii de asistenţă meedicală au arătat rezultate pozitive, ceea ce a dus la eliminarea restricţiilor în economie, după săptămâni de carantină.

Duminică, şcolile şi multe magazine au putut să se redeschidă. Ministerul Sănătăţii a lansat şi o aplicaţie ”Green Pass”, conectată la fişele medicale personale, pe care persoanele vaccinate sau considerate imune după ce au avut Covid-19 vor putea să o prezinte pentru a putea sta la hoteluri sau să participe la evenimente culturale sau sportive.

Citește și:

Numărul persoanelor vaccinate a depășit sâmbătă numărul persoanelor infectate cu Covid-19

Valeriu Gheorghiţă: "Cred că la sfârşitul acestui an vom putea aprecia că această pandemie va fi sub control"

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net