Putin, cel mai bogat om din lume? Are o avere mai mare decât Bill Gates

vladimir_putin.jpg

vladimir putin avere
Liderul de la Kremlin ar fi în spatele multor afaceri murdare
Foto: AP

Vladimir Putin are o avere secretă de 183 miliarde de euro, sumă care îl face cel mai bogat om din lume. Se pare că liderul de la Kremlin îl întrece și pe șeful Microsoft, Bill Gates. Cei care fac aceste afirmații sunt foștii angajați ai Kremlinului, dar acuzațiile lor sunt susținute de o serie de oficiali din Statele Unite ale Americii.

Oficial, Bill Gates este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de aproximativ 72 de miliarde de euro. Deși susține că face 92.000 de euro pe an, se pare că Putin are în mânecă un sistem complex care îl ajută să-și ascundă adevărata avere, potrivit tabloidului britanic The Sun. Se pare că Vladimir Putin și-a construit o avere uriașă pe căi corupte și cu ajutorul unor investiții în afaceri secrete. Aceste detalii au ieșit la iveală după ce patronul echipei Chelsea Roman Abramovich i-ar fi dat lui Putin un iaht luxos, numit Olympia, în valoare de 32 milioane de euro. Iahtul ar fi fost întreținut din taxele plătite de cetățenii ruși. 

Dmitry Skarga, fost angajat la Kremlin, susține că a supravegheat personal această afacere murdară. El a declarat, într-un interviu acordat BBC, că iahtul a fost „dat unei companii offshore, dar proprietarul este, de fapt, Putin”. Totodată, el susține că iahtul a fost întreținut în totalitate din bugetul țării.

Avocații lui Abramovich au negat aceste acuzații, spunând că sunt doar niște speculații nefondate. De asemenea, Kremlinul a declarat că aceste afirmații nu sunt demne de un răspuns. Cu toate acestea, Adam Szubin, un oficial al Trezoariei SUA, susține că a crezut dintotdeauna că Putin este corupt și că statul american este conștient de corupția liderului de la Kremlin „de foarte mulți ani”.

Estimările averii lui Putin variază între 36 miliarde de euro- după cum se arată într-un raport al CIA făcut din 2007-până la 183 de miliarde de euro, estimare făcută de fondatorul Hermitage Capitale Management, Bill Browder. Pe lângă iahtul Olympia, Putin ar mai deține un palat pe coasta Rusiei la Marea Neagră, în valoare de 919 milioane de euro, și o colecție de ceasuri care ar valora cel puțin 600 milioane de euro.

 

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și

 • vladimir putin

  Unul dintre cei mai puternici oameni din lume, Vladimir Putin, are un mers foarte ciudat. Liderul de la Kremlin merge cu mâna dreaptă „lipită” de corp. Experții cred că modul neobișnuit de a merge al președintelui Rusiei se leagă de un manual KGB, din era sovietică.

 • vladimir putin

  O fotografie recent publicată pe internet în care sunt prezentate trei portrete ale lui Vladimir Putin (63 de ani) a devenit virală. Motivul uimitor pentru care acest lucru s-a întâmplat îl reprezintă anii în care acel bărbat a fost fotografiat. Prima fotografie a fost realizată în 1920, iar cea de-a doua dintre ele a fost făcută în 1941.

 • Mai 2015. Campioana olimpică apare la un eveniment festiv în Moscova. Îmbrăcată într-o rochie roşie, Kabaieva (32 de ani) încă nu îşi revenise după ce a născut în februarie, în Elveţia. Timp de 5 luni nu s-a mai ştiut nimic de ea.

 • vladimir putin

  Vladimir Putin este posibil să fi aprobat uciderea lui Alexander Litvinenko, după ce acesta l-a acuzat pe liderul de la Kremlin de pedofilie, pretinzând că există filmări cu Putin abuzând copii mici. Otrăvirea lui Litvinenko cu poloniu 210 s-a produs în Londra în octombrie 2006, pe când fostul spion KGB savura o cană cu ceai în holul unui hotel.

 • Vladimir Putin iubita Natalia Ragozina

  Viața de burlac pare să-i priască lui Vladimir Putin (62 de ani). Se zvonește că președintele rus are o nouă iubită, după ce site-ul oficial al Kremlinului a publicat fotografii în care Putin apare alături de Natalia Ragozina (39 de ani), o fostă campioană mondială la box poreclită „Barosul”.

 • vladimir putin

  În urmă cu două luni, la 31 octombrie 2015, lumea a aflat cu răsuflarea tăiată că un avion cu 224 de oameni la bord s-a prăbuşit în Peninsula Sinai din Egipt. Pe durata investigaţiilor s-a aflat că tragedia a fost cauzată de o bombă, pentru care şi-au asumat răspunderea teroriştii din Statul Islamic. De fapt, totul ar fi o perdea de fum, iar autorul crimei ar fi Vladimir Putin, care a pus la cale o strategie minuţioasă de a „împuşca doi iepuri cu un foc”.