«Puneţi-vă centurile, vă vorbeşte regele-pilot!»

11-special-1-8945515.jpg

rege, olanda, pilot, KLM, print, palat, india, londra
Regele Willem îşi salută pasagerii din cabina unui avion Fokker 70
Fotografii: AFP
Citeste tot despre: 

Aţi zburat în ultimii 20 de ani cu avioanele companiei olandeze KLM? Este foarte posibil ca la manşă să fi fost actualul rege al Olandei, Willem-Alexander (50 de ani). Timp de aproape 21 de ani regele a fost copilot pe aeronavele Fokker 70, avându-l alături pe comandantul Maarten Putman.

Regele Willem a fost încoronat începând cu 30 aprilie 2013, fiind fiul cel mare al reginei Beatrix. Însă puţini ştiu că începând cu 1996 regele şi-a luat licenţa de pilot şi a zburat pe curse de linie neîncetat de atunci şi până în prezent. 

11-special-3-8946151.jpg

rege, olanda, pilot, KLM, print, palat, india, londra
Alături de căpitanul Maarten Putman (stânga)

Recent, compania KLM a decis să renunţe la aeronavele Fokker 70 şi să le înlocuiască definitiv cu avioane Boeing 737. Astfel, toţi piloţii de pe Fokker 70 sunt nevoiţi acum să ia cursuri şi să se familiarizeze cu noile aparate de zbor, informează „De Telegraaf”.

„Zborul este fantastic. Nu poţi lua cu tine problemele de la sol şi te eliberezi complet de stres când ajungi la înălţimi ameţitoare. Te poţi deconecta complet de toate grijile când ajungi acolo sus. Pentru mine asta e cea mai interesantă parte a zborului”, a declarat regele.

„De-abia aştept să zbor pe alte destinaţii mai lungi. De aceea mă antrenez pe Boeing 737”, a mai adăugat monarhul, care s-a căsătorit în 2002 cu Maxima Zorreguieta Cerruti. Regele are trei fiice:  Prinţesa Catharina-Amalia (născută în 2003), Prinţesa Alexia (născută în 2005) şi pe Prinţesa Ariane, născută în 2007. 

11-special-2-895451515.jpg

rege, olanda, pilot, KLM, print, palat, india, londra
Regele Willem-Alexander duce o viaţă secretă la manşa avioanelor companiei KLM

Regele Willem-Alexander Claus George Ferdinand s-a născut la 27 aprilie 1967, a servit în Marina regală olandeză şi a studiat istoria la Universitatea Leiden. Până în prezent, doar câţiva pasageri au recunoscut vocea regelui vorbind la microfonul pilotului şi când au coborât din aeronavă au amuţit să îl recunoască pe monarhul, care îi saluta jovial şi le mulţumea că au ales KLM.

Prinţul a lăsat palatul, ca să se mute în garsonieră

11-special-4-894161551.jpg

rege, olanda, pilot, KLM, print, palat, india, londra
Palatul-oraş din Udaipur, unde au locuit strămoşii prinţului

Când ai toată lumea la picioare, ce îţi mai poţi dori ? Prinţul indian Maharana Shriji Arvind Singh Menwar (72 de ani) a renunţat la palatul-oraş din Udaipur şi la miile de servitori pentru a deveni om obişnuit. „Aveam 22 de ani când am ajuns prima oară în Manchester. Jucam cricket şi am vrut să trăiesc printre oameni, o viaţă normală. Abia la bătrâneţe am renunţat la statutul de prinţ şi m-am mutat într-o garsonieră londoneză. Au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea”, a declarat prinţul pentru Manchester Evening News. În prezent palatul lui vechi de 450 de ani este un muzeu care are 360 de temple.

11-special-5-894121151.jpg

rege, olanda, pilot, KLM, print, palat, india, londra
Prinţul indian Maharana Shriji Arvind Singh Menwar (72 de ani)
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1