Proteste violente în Philadelphia după ce un tânăr afro-american a fost împușcat de polițiști. Restricțiile impuse de autorități

proteste-minneapolis2_1.jpg

proteste
Moartea violentă a lui Walter Wallace a declanșat o serie de protestee în Philadelphia
Sursă foto: AFP

Oraşul american Philadelphia, zguduit de două nopţi de confruntări violente şi jafuri declanşate de moartea unui bărbat afro-american împuşcat de poliţie, a anunţat miercuri restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al orașului și a survenit în același timp în care actualul președinte, Donald Trump, sublinia responsabilitatea pe care trebuie să o arate primăria democrată față de evenimenteele violente care au avut loc. 

''Ceea ce văd este teribil şi, sincer, primarul sau oricine le permite oamenilor să protesteze şi să jefuiască fără să-i oprească este teribil'', a spus preşedintele republican la Las Vegas, unde acesta îşi continuă întâlnirile de campanie cu şase zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, a fost împuşcat mortal luni, în urma unei altercaţii cu poliţia.

Potrivit rudelor, Wallace, care era înarmat cu un cuţit în timpul confruntării, suferise o cădere nervoasă. Moartea sa a cauzat revoltă în rândul comunității afro-americane. Sute de protestatari care solcitau dreptate socială s-au confruntat cu poliţia în noaptea de luni spre marți, transformând Philadelphia într-un nou focar de tensiuni pe tema rasismului şi brutalităţii poliţiei.

Cazul George Floyd 

george-floyd_0.jpg

george floyd
George Floyd
Sursă foto: Arhivă personală

Evenimentul de luni a readus în mintea tuturor episodul similar care a avut loc în urmă cu mai puțin de jumătate de an. Atunci, George Floyd,  în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. 

Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti.

Loading...
 
 

Citește și

  • derek chauvin

    Derek Chauvin, fostul ofiţer de poliţie acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, a fost eliberat dintr-o unitate de corecţie după depunerea unei cauţiuni de 1 milion de dolari, potrivit datelor judecătoreşti.

  • Proteste în Minneapolis

    Tensiuni în Statele Unite ale Americii! Au izbucnit proteste în mai multe mari oraşe americane, vineri seară (29 mai), după moartea lui George Floyd (46 de ani), un bărbat de culoare din Minneapolis. Un polițist alb l-a ucis, deși acesta era înarmat, nu s-a opus arestării și l-a implorat pe bărbat să îi cruțe viața. Polițistul a stat câteva minute cu piciorul pe capul și pe gâtul bărbatului, până acesta și-a dat ultima suflare. A ieșit la iveală mai târziu că pe numele polițistului au fost făcute mai multe plângeri de-a lungul timpului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1