Proteste violente la granița Austriei cu Italia, în numele refugiaților

austria.jpg

austria italia
O serie de proteste violente a avut loc la granița dintre Austria și Italia
Foto: Getty

În ultimul an, mii de refugiați și-au găsit adăpost în Insula Lesbos din Grecia, dar autoritățile elene vor să trimită cât mai mulți dintre ei înapoi în Turcia. 51.000 de refugiați care încearcă să ajungă în nordul Europei sunt blocați în Grecia. Această problemă nu a lăsat Europa fără reacție.

Sute de imigranți au protestat în Grecia la aflarea deciziei autorităților de a trimite 500 de refugiați în Turcia, în încercarea de a reduce numărul de intrări în țara lor.

Austria nu a rămas insensibilă la problema din sudul Europei, căci 1500 de persoane s-au strâns la frontiera cu Italia pentru a protesta împotriva închiderii granițelor. Deși manifestarea a început pașnic, evenimentele au degenerat când mai mulți protestatari au încercat să rupă cordonul polițiștilor, care au folosit bastoane și spray-uri cu piper pentru a-i liniști. Unii dintre nemulțumiți au aruncat cu pietre și sticle în oamenii legii. Ziarul austriac Tiroler Tageszeitung, citat de Daily Mail, a anunțat că doi dintre polițiști au fost răniți.

austria_italia.jpg

granita austria italia
Protestatarii austrieci au împânzit orașul de la granița cu Italia cu semne care le arată susținerea față de refugiați
Foto: AP

 

Ministrul de Apărare al Austriei a anunțat că, pentru stoparea migranților din Libia către Italia, a instalat mai multe trupe care să-i oprească pe refugiați la graniță, iar Uniunea Europeană a sfătuit Italia să-i identifice pe cei care intră în țară.

politie.jpg

ciocniri politie austrieci
Ciocnirile dintre poliție și protestatarii austrieci au dus la rănirea a doi dintre scutieri
Foto: AP

 

Loading...

Citește și

 • refugiati

  Un clip face înconjurul lumii din motive deloc de lăudat. Câțiva membri ai pazei de coastă din Turcia au folosit bețe pentru a lovi o barcă plină cu refugiați care se îndreptau spre Grecia.

 • papa francisc imigranti

  Papa Francisc continuă să lupte împotriva stereotipurilor care circulă în lume. În contextul recentelor atentate comise de teroriștii islamiști în Bruxelles, Suveranul Pontif a spălat picioarele mai multor imigranți de la adăpostul Castelnuovo di Porto, localizat în afara Romei, la slujba din Săptămâna Mare.

 • refugiat foc grecia

  Europa le-a închis ușa în nas. Un refugiat disperat a fost filmat în timp ce-și dădea foc. Bărbatul a făcut acest get șocant în semn de protest față de închiderea granițelor europene. În imagini, imigrantul aleargă prin mulțime în timp ce cămașa și blugii săi ard. Refugiatul se află în tabăra de la Idomeni, lânga granița Greciei cu Macedonia.

 • refugiati pompieri

  Europenii sunt din ce în ce mai speriați de criza refugiaților. Mulți se tem că migranții ar putea deveni violenți, iar până și autoritățile îi tratează cu lipsă de compasiune. Pe paltea cealaltă a „baricadei”, solicitanții de azil vor să demonstreze că nu au intenții rele.

 • macedonia

  Corpurile fără viață ale unei femei gravide, a surorii adolescente a acesteia și a unui bărbat au fost descoperite într-un râu în apropierea graniței cu Macedonia. 1000 de imigranți au urmat acceași cale pentru că li s-a spus că nu se vor lovi de un gard de partea cealaltă a râului.

 • angelina jolie refugiati grecia onu

  La o zi după ce a vizitat refugiații din Liban, în calitate de emisar al Înaltului Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, Angelina Jolie (40 de ani) a ajuns în Grecia, miercuri (16 martie), în portul Pireu, situat în apropiere de orașul Atena, acolo unde s-a întâlnit cu peste 4.000 de imigranți. Actrița a venit însoțită de reprezentanți ai ONU și a fost înconjurată mai tot timpul de presă.