Manifestații pro-Palestina în Europa şi America. La Paris, poliţia a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă

protest-palestina-paris.jpg

Poliţia din Franşa a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pe protestarii pro-Palestina
foto: AFP
Citeste tot despre: 

Protestatari pro-palestinieni au ieșit în stradă în mari capitale europene și în oraşe din America de Nord, sâmbătă și duminică, pentru a-și exprima solidaritatea față de palestinieni după conflictul armat violent care a erupt în Gaza, Cisiordania și Israel în ultima săptămână.

Între 2.500 și 3.500 de protestatari s-au adunat în zona cartierului Barbes, din nordul capitalei franceze.  Poliția din Paris a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva protestatarilor pro-palestinieni, relatează France24. Omaenii legii au blocat bulevardele dar și străduțele, forțându-i pe manifestanţi să se retragă. Panul protestatarilor de a merge în marș până la Piața Bastiliei a eșuat, notează digi24.ro.  Poliția pariziană a anunțat că a arestat 44 de persoane și că un ofițer de poliție a fost rănit după ce a încercat să disperseze un grup de oameni.

Protestul fusese interzis de autorități, iar justiția franceză a confirmat verdictul. Protestatarii au sfidat, însă, decizia autorităților și au ieșit în stradă cu steaguri ale Palestinei. „Refuzăm încercările de a reduce la tăcere solidaritatea față de palestinieni și nu vom fi opriți din a protesta”, au declarat organizatorii marșului din Paris.

protest-palestina-londra.jpg

Londonezii au scandat "Eliberaţi palestina" în faţa ambasadei Israelului
foto: AFP

Mii de protestatari pro-palestienini au ieșit în stradă și în Londra. Organizatorii protestului din Marea Britanie au cerut guvernului britanic să nu mai permită ceea ce au descris drept „violența, brutalitatea și oprimarea Israelului împotriva poporului palestinian”, scrie BBC. Demonstranții au mers în marș până la ambasada israeliană scandând „Eliberați Palestina!”

Proteste similare au avut loc și în Statele Unite și Canada, la Boston, Washington D. C., sau Montreal. La manifestaţiile din America de Nord au participat inclusiv evrei cu pancarte pe care scria „Nu în numele meu” sau „Solidari cu Palestina”, conform France24.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1