Proteste de amploare în Ungaria pentru susținerea refugiaților

Ultima actualizare:

    Mii de oameni sunt alături de refugiații care au ajuns în UngariaFoto: Mediafax
Mii de oameni sunt alături de refugiații care au ajuns în UngariaFoto: Mediafax

Aproximativ 3.000 de oameni au participat la o demonstrație în centrul Budapestei, joi seara (3 septembrie), pentru a-i susține pe refugiați și pentru a se opune planurilor Guvernului condus de Viktor Orban, care vrea să impună restricții în domeniul migrării.

Mitingul a fost organizat de către asociația Migration Aid și a început la Gara Nyugati. Participanții au mărșăluit până în Piața Kossuth, lângă Parlament, potrivit Mediafax. Unii manifestanți aveau bannere cu sloganul  "Nu în numele meu!", în semn de protest față de măsurile pe care le-a propus Guvernul.

Zsuzsanna Zsohar de la Migration Aid a ținut un discurs, în Piața Kossuth, în care le cerea parlamentarilor să nu adopte  "44 de pagini de inumanitate" . Ea a mai cerut ca politica Ungariei în domeniul imigrației să susțină sistemul de cote pe care l-a propus Uniunea Europeană.

Comentariile făcute de Viktor Orban i-au contrariat pe cetățeni. El a declarat că permiterea accesului refugiaților va însemna “sfârşitul Europei". Parlamentarii urmează voteze, săptămâna viitoare, printre altele, transformarea traversării ilegale a frontierei în faptă penală și mobilizarea armatei la frontieră.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net