Protest violent în Berlin împotriva normelor de protecție impuse de autorități. 18 ofițeri au fost răniți

Ultima actualizare:

    20.000 de mii de berlinezi au protestat împotriva normelor impuse de autoritățiSursă foto: Captură video
20.000 de mii de berlinezi au protestat împotriva normelor impuse de autoritățiSursă foto: Captură video

Sâmbătă, 1 august, la Berlin, au avut loc proteste violente la care au participat oameni nemulțumiți de măsurile impuse de autorități pentru a opri răspândirea noului virus. Poliția berlineză a intervenit pentru a dispersa manifestanții, iar 18 dintre ofițerii de poliție au fost răniți.

Poliţia berlineză i-a obligat să coboare de pe scenă pe organizatorii evenimentului la care au participat aproximativ 20.000 de persoane pe motiv că nu au reuşit să asigure respectarea măsurilor de siguranţă. Cei mai mulți dintre participanți nu purtau mască de protecție și nici nu respectau distanțarea socială.

Pentru a-i dispersa pe manifestanți, poliția din Berlin s-a folosit de megafoane, cerându-le în mod repetat să respecte distanţarea. Poliția a anunţat pe Twitter că „a depus plângere” împotriva organizatorului evenimentului din cauza „nerespectării regulilor de igienă”.

În acțiunea de dispersare a manifestanțillor, 18 ofițeri de poliție au fost răniți, iar trei au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spital.

Politicienii au criticat protestele

Saskia Esken, şefa social-democraţilor, partid minoritar în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel, i-a numit pe protestatari pe „Covidiots”.

„Fără distanţare, fără mască: ei pun în pericol nu doar sănătatea noastră, dar şi succesul nostru împotriva pandemiei şi pentru redresarea economiei, a educaţiei şi a societăţii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU în parlamentul landului Brandenburg, și-a manifestat, la rândul său, revolta: „încă 1.000 de noi infecţii pe zi, iar la Berlin sunt demonstraţii împotriva măsurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurdităţi periculoase”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net