Protest transformat în ”câmp de luptă” în Hamburg, din cauza Summit-ului. ”Zdrobiți G20”

hamburg.jpg

Protestele din Hamburg s-au transformat în adevărate câmpuri de luptă, după ce germanii nu vor Summit-ul G20
foto: Captură video

Un protest la care participă mii de oameni s-a transformat într-un câmp de luptă după ce manifestanţii s-au încăierat cu forţele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă în semn de protest față de summit-ul G20 de vineri, la care participă liderii celor mai puternice state din lume. Reuniunea le dă ocazia lui Putin și Trump să se întâlnească pentru prima dată.

Summitu-ul din Hamburga ce va avea loc vineri și sâmbătaă, 7 și 8 iulie, la care vor participa cei mai puternici și influenți lideri ai lumii se anunța a fi unul cu totul și cu totul tensionat, după ce protestatarii care au ieșit în stradă joi, 6 iulie, promit ”infern” în locul unde va avea loc reuniunea. Protestul, desfăşurat sub sloganul „Welcome to Hell“ (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce va avea loc vineri şi sâmbătă. 
Mii  manifestanţi antiglobalizare au atacat forţele de ordine cu sticle şi pietre, iar poliţiştii au răspuns cu tunuri cu apă şi cu gaze lacrimogene.  Oamenii s-au îmbrăcat în negru și și-au acoperit chipurile cu cagule s-au și-au pictat fețele,și chiar dacă polițiștii le-au cerut în repetate rânduri să își arate fețele aceștia nu s-au conformat, aparent fiind gata de violență.
Manifestanţii au plecat de la Piaţa de Peşte, din apropiere de Elba, la iniţiativa unei “alianţe autonome şi anticapitaliste”, şi intenţionează să înconjoare centrul de conferinţe unde se vor reuni liderii G20. În fruntea cortegiului se află un banner pe care scrie “Smash G20” (Zdrobiţi G20). 
„Nu mai putem aştepta ca schimbarea să vină de la cei mai puternici oameni din lume. Trebuie să arătăm responsabilitate socială şi politică“, a declarat un purtător de cuvânt al mişcării „1000 Gestalten“, potrivit CNN.
 

Loading...

Citește și

  • coride taur proteste sani fete

    Protest cu sânii la vedere pentru interzicerea luptelor cu tauri. Aproximativ 100 de manifestanţi fără bluze, acoperiţi cu pudră roşie, au ieşit în stradă miercuri la Pamplona. Ei cer interzicierea coridelor şi curselor cu tauri, înainte de deschiderea faimosului festival din oraşul din nordul Spaniei.

  • protest sediu DNA, deputatul Liviu Plesoianu protest DNA, Codruta Kovesi

    Deputatul PSD Liviu Pleșoianu protestează miercuri în fața Direcției Naționale Anticorupție. Parlamentarul se declară scandalizat de modul în care Laura Codruța Kovesi își exercită funcția de procuror șef al DNA. Pleșoianu i-a cerut explicații Laurei Codruța Kovesi în legătură cu prezența sa în casa lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009.