Procurorul ținut ostatic într-un tribunal din Istanbul a murit în urma operaţiunii de salvare

procuror_ostatic_turcia.jpg

Gruparea l-a luat ostatic pe procurorul care se ocupă de cazul unui băiat ucis de poliţie
Foto: Twitter

Mai mulţi bărbaţi, despre care se crede că ar fi membri unui grup militant extremist de stânga, l-au luat ostatic pe un procuror din Istanbul.

UPDATE:  Doi presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului au fost ucişi de poliție, iar ostaticul a fost grav rănit în cursul operaţiunii şi a murit, relatează Reuters.

Procurorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat şeful poliţiei din Istanbul, Selami Altinok, dar a murit. 

Mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite din afara clădirii în cursul intervenţiei forţelor speciale.

 

Câţiva bărbaţi înarmaţi, care susţin că sunt afiliaţi Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului, a publicat mai multe imagini pe site-urile de socializare în care procurorul care se ocupă de cazul unui băiat ucis în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013 apare cu un pistol la tâmplă. 

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic în cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, împuşcat mortal de forţele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

Autorii luării de ostatici au dat ultimatum autorităţilor să recunoască "uciderea" adolescentului şi să achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Conform vice.com, şeful poliţiei din Istanbul a declarat că negociază cu militanţii şi că speră că vor rezolva conflictul fără victime. 

Conform presei din Turcia, tatăl lui Berkin Elvan a cerut ca bărbaţii să dea drumul ostaticului. 

Berkin Elvan a murit în 2014, la opt luni după ce adolescentul de 14 ani a fost lovit de un tub cu gaz lacrimogen aruncat de un poliţist, în timpul unei manifestaţii din iunie 2013. Moartea lui a stârnit numeroase proteste în Turcia, unele care s-a soldat cu ciocniri între manifestanţi şi autorităţi. 

Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului este considerat un grup teriorist de către SUA, Europa şi Turcia. Un grup de extremă stângă, ei vor înlocuirea actualului regim din Turcia cu unul comunist. Membrii au lansat mai multe atacuri violente, inclusiv atacuri cu bombă şi crime.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Mehmet Selim Kiraz procuror ostatic

    Alertă în Turcia, după ce un grup de terorişti a luat ostatic un procuror, marţi după-amiază. Potrivit ziarelor locale, procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic de oameni înarmaţi. Acesta ancheta moartea unui tânăr cauzată de o grenadă a forţelor de ordine.