Prințul Philip a ajuns la spital! Soţul Elisabetei se pregătește de operație

Ultima actualizare:

    Prințul Philip, internat la spital în vederea unei operații la șoldFoto: Getty
Prințul Philip, internat la spital în vederea unei operații la șoldFoto: Getty

Prințul Philip, în vârstă de 96 de ani, a fost internat la spital miercuri după-amiază, la spitalul King Edward VII, din Londra, pentru a fi operat la șold. Operația va avea loc joi, conform The Guardian, care a preluat informația oficială anunțată de Palatul Buckingham.

"Alteţa Sa Ducele de Edinburgh a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra în această după-amiază în vederea unei operaţii la şold, care va avea loc mâine", a susținut purtătorul de cuvânt al Casei Regale. Vestea internării vine la doar câteva zile după ce acesta a lipsit de la ceremonia tradițională de duminica Paștilor de la Castelul Windsor din weekend.

Din cauza vârstei înaintate, prințul Philip a decis toamna trecută retragerea din angajamentele sale publice, lăsând-o doar pe regină, în vârstă de 91 de ani, să se ocupe de diverse proiecte. Totuși acesta a spus că va continua să participe la anumite evenimente.


    Prințul PhilipFoto: Getty
Prințul PhilipFoto: Getty

Anul trecut în iunie, prințul a mai avut nevoie de o spitalizare preventivă, timp de două nopți, în vederea tratării unei  ”infecţii legate de o patologie existentă”, conform adevarul.ro. În acelaşi an, soţul reginei Elisabeta a II-a şi-a anulat participarea la un alt eveniment, în luna martie, din cauza stării sale nesigure de sănătate, potrivit unor articole apărute în presa britanică. Sursele susțin faptul că Prințul Philip avea probleme cu șoldul de circa o lună și că operația se va desfășura sub anestezie generală.

Prințul și Regina Elisabeta sunt căsătoriți de 70 de ani, un record pentru monarhia britanică. Aceștia au sărbătorit aniversarea căsătoriei în noiembrie 2017.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net