Prințul Harry calcă pe urmele mamei sale. Susține o campanie ce va salva multe vieți

Ultima actualizare:

    Prințul Harry duce mai departe munca mamei sale, Prințesa DianaFoto: Getty
Prințul Harry duce mai departe munca mamei sale, Prințesa DianaFoto: Getty

Se pare că Prințul Harry dorește să ducă la începlinire cât mai multe dintre acțiunile umanitare ale mamei sale, Prințesa Diana, dar care au rămas nefinalizate din cauza morții sale. Recent, Harry este capul de afiș al unei campanii de dezamorsare a minelor de teren din diverse colțuri ale lumii.

Prințul Harry speră ca împreună cu agenția Halo Trust să se dezarmeze toate minele de teren din întreaga lume până în anul 2025, după cum precizează The Sun. Reluarea campaniei s-a desfășurat cu puțin timp înainte de cea de-a 20-a comemorare a morții mamei sale. Prințul a mers pentru început în Mozambic pentru a promova ceea ce a început Prințesa Diana.

Le-a povestit celor prezenți la eveniment că vrea să continue o promisiune a mamei sale făcută prin anii 1990 unor băieței care au fost la un pas de a-și pierde viața din cauza unor mine de teren.


    Prințul Harry susține campania de dezamorsare a tuturor minelor de teren din întreaga lumeFoto: Getty
Prințul Harry susține campania de dezamorsare a tuturor minelor de teren din întreaga lumeFoto: Getty

„După cum am menționat mai devreme, în august 1997, mama mea a călătorit în Bosnia cu Ken Rutherford. Acolo, ea a întâlnit doi băieței, un musulman și un sârb, care-și pierduseră ambele picioare după ce au călcat pe niște mine. Mama mea a povestit întregii lumi despre ei și a lucrat împreună cu alți sponsori, unii dintre ei aflându-se azi aici, să schimbe istoria. Cei doi băieți, Malic și Zarko, au devenit acum bărbați și sunt prezenți alături de noi aici. Timp de 20 de ani însă, au fost nevoiți să se lupte cu rănile fizice și emoționale și cu imensele costuri de a-și schimba protezele. Când mama mea și-a luat la revedere de la Zarko în acea lună de august, cu câteva săptămâni înainte de moartea ei, i-a spus că nu va fi uitat. Ajutați-mă, vă rog, să continui promisiunea făcută lui Zarko și Malic și altor oameni ca ei din întreaga lume, care încă au nevoie de noi să scăpăm de toate minele de pe planetă.”

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net