Prințul Charles a participat la o slujbă într-o biserică românească din Londra!

printul_charles.jpg

Prințul Charles a gustat și din tradiționala pască
Foto: captură video
Citeste tot despre: 

Prinţul Charles a participat recent la o slujbă ortodoxă, împreună cu aproximativ 200 de cetăţeni români care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie.

Slujba a avut loc în biserica din cadrul centrului comunitar St-Dustan-in-the-West. La serviciul religioas a participat Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, preoți și credincioși ortodocși români stabiliți în Marea Britanie, precum și reprezentați ai Bisericii Anglicane, gazda Parohiei „Sf. Gheorghe” din Londra, potrivit basilica.ro. Prințul Charles a gustat și din tradiționala pască, apoi a aprins lumânări în biserică.

Prințul Charles a fost plăcut impresionat

img.jpg

Prinţul Charles a participat la sujbă într-o biserică ortodoxă din Londra, alături de 200 de români
Foto: basilica.ro

 

Prințul Charles a fost impresionat atât de slujba Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” – slujba cântată după tradiția psaltică bizantină în limbile română, engleză și greacă de către grupul psaltic al parohiei – cât și de numărul mare de credincioși prezenți în biserică.

Parohia „Sf. Gheorghe” din Londra este cea mai veche parohie românească din Marea Britanie. În aceasta se găsește vechiul iconostas al mănăstirii Antim din București, adus la Londra de către patriarhul Iustinian Marina în 1966.

 

„Prințul Charles a apreciat foarte mult valoarea și vechimea frumosului iconostas de la Antim care oferă, duminică de duminică, ambientul necesar desfășurării slujbelor ortodoxe”, a declarat  Constantin Popescu de la Biserica „Sf. Gheorghe” din Londra pentru sursa citată mai sus. 

 

 

Loading...

Citește și

  • printul charles si camilla la implinirea varstei de 70 de ani

    Prinţul Charles şi-a serbat împlinirea vârstei de 70 de ani cu mare fast şi pompă la Palatul Buckingham, în prezenţa a zeci de capete încoronate. Un moment emoţionat în cadrul evenimentului a fost toastul Reginei Elisabeta a II-a care s-a declarat fericită că a reuşit să îşi vadă „fiul îmbrătrânind lângă ea”. Prinţii William şi Charles au venit însoţiţi de soţiile lor, care au purtat bijuterii de diamante din colecţia Casei Regale.

  • printul charles impreuna cu copiii si nepotii

    Palatul Buckingham a făcut publică prima imagine cu Prințul Charles împreună cu întreaga lui dinastie, doi fii, trei nepoți și încă unul pe drum. Este vorba despre fotografia care marchează cei 70 de ani ai viitorului rege al Marii Britanii. Este prima oară când bunicii Charles și Camilla sunt fotografiați în această postură.