Prințesa Diana, victima nesăbuinței iubitului și a gărzilor de corp

ap_8711020233.jpg

Prinţesa Diana, aici la o recepţie în 1987, a fost cunoscută drept o femeie rafinată, care a impresionat cu stilul ei
Foto: Getty

În noaptea de 31 august 1997, lumea era cutremurată se vestea morții Prințesei Diana, cea supranumită "Prințesa inimilor". Apropiată de popor și mereu cu o vorbă bună pregătită pentru cei în nevoie, fosta soție a Prințului Charles și-a pus amprenta într-un mod definitoriu asupra istoriei.

Moartea sa a surescitat numeroase teorii ale conspirații, persoane care mai de care mai mult sau mai puțin avizate și-au exprimat părerile cu privire la tragicul eveniment și la cauzele care ar fi dus la producerea accidentului de mașină din tunelul parizian. Nu numai femeia de 38 de ani și-a pierdut viața, ci și iubitul ei, Dodi Al-Fayed, și Henri Paul, șoferul automobilului. Singurul supraviețuitor a fost garda de corp a prințesei, Trevor Rees-Jones.

În timp ce se afla în casa de vacanță dintr-o localitate de la țară, cel care i-a fost gardă de corp persoanală a Prințesei timp de șase ani, a fost dat peste cap de vestea care a șocat întreaga lume: Diana murise într-un accident de mașină petrecut la Paris. Întrebările au început să încolțească în mintea lui Ken Wharfe, cel care o protejase pe “Prințesa inimilor" vreme îndelungată, așa că le-a pus cap la cap și a scris o carte pe această temă, notează Daily Mail.

accident_diana.jpg

accident printesa diana
Prințesa Diana a murit în 1997
Foto: Getty

 

Trevor Rees-Jones, bodyguardul care se afla cu Diana în Paris, era în slujba ei de doar câteva săptămâni și nu fusese pregătit în scopul de a proteja un membru al Familiei Regale. Mai mult, fostul soldat nu a cerut niciun fel de lămuriri și indicații din partea Scotland Yard atunci când a aflat că trebuie să se ocupe de siguranța Dianei, pe timpul șederii ei în Franța.

Wharfe dă vina pe lipsa de experiență și de reacție a lui Rees-Jones, dar și pe faptul că nu știa cum să se comporte în cazul confruntărilor cu fotografii iscoditori care se aflau mereu pe urmele Alteței Sale. Mai mult, fostul membru al securității Dianei a mai afirmat și că bodyguard-ul de pe teritoriul Franței era prea atras de Prințesă pentru a se concentra pe ceea ce avea de făcut. Greșeala fatală a lui Rees-Jones, din punctul de vedere al lui Wharfe, a fost să-i permit lui Dodi să intre într-o “luptă” cu fotoreporterii, ceea ce s-a transformat într-o cursă a vitezei, motiv al accidentului fatal.

diana1.jpg

printesa diana
Șoferul, garda de corp și Prințesa Diana
Foto: Getty

 

Diana a refuzat oferta Reginei Elisabeta a II-a, de a primi protecția cuiva de la Scotland Yard. O astfel de persoană nu i-ar fi permis niciodată să se urce în mașina condusă de un șofer aflat sub influența alcoolului.

Fosta gardă de corp a Prințesei a studiat de-a lungul anilor rapoartele poliției și multe alte documente, pentru a ajunge la concluzia că totul a fost doar un accident, nicidecum o crimă, așa cum s-a vehiculat, un accident care putea fi evitat. Potrivit memoriilor lui Ken Wharfe, Diana a fost victima nesăbuinței combinate a iubitului ei și a celor însărcinați cu protejarea ei.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • mormant diana

  La doi ani după ce a fost criticată că a lăsat în paragină mormântul Prințesei Diana, familia acesteia a luat decizia de a schimba înfățișarea domeniului Althorp, unde Lady Di este înmormântată pe o insuliță.

 • printul harry

  Prințul Harry a lăsat la o parte eticheta regală și a vorbit deschis despre suferința provocată de moartea mamei sale, Prințesa Diana, și despre faptul că nu a împărtășit cu nimeni această suferință, decât foarte târziu, în urmă cu trei ani.

 • printul harry printesa diana monument

  Prințul Harry (31 de ani) crede că încă nu există un monument care să onoreze memoria Prințesei Diana, în Regatul Unit al Marii Britanii. El vrea să creeze „ceva care să dureze pentru totdeauna”, pentru a marca 20 de ani de la moartea mamei sale.

 • kate middleton printul william

  Cum vizita lui William și Kate în India și Bhutan se apropie de final, membrii familiei regale britanice nu puteau să nu facă un popas la Palatul Taj Mahal, unde în urmă cu 24 de ani Prințesa Diana, mama lui William, a realizat una dintre fotografiile care au rămas în istorie și care au făcut înconjurul Globului.

 • Lady Diana, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale Casei Regale Britanice, ar fi împlinit miercuri (1 iulie) 54 de ani. Cunoscută drept "Prinţesa Inimilor", Diana a murit la 36 de ani într-un tragic accident în Paris, dar a rămas în memoria oamenilor pentru actele ei de caritate şi dorinţa de a se apropia de cei nevoiaşi.

 • nepoate printesa diana kitty amelia

  Nepoata Prințesei Diana, Lady Kitty Spencer (25 de ani) a luat societatea londoneză cu asalt, atunci când s-a mutat în Marea Britanie, în urmă cu aproximativ patru ani. Nici sora ei mai mică, Lady Amelia (23 de ani), nu se lasă mai prejos. E la fel de petrecăreață și la fel de blondă și sexy ca Lady Kitty. Fetele au crescut în Africa de Sud, după divorțul mamei lor. Victoria Lockwood (50 de ani), de Contele Charles Spencer (51 de ani), fratele Prințesei Diana.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1