Primul weekend fără o parte din restricţii în Marea Britanie. Lumea a luat cu asalt barurile

Ultima actualizare:

    Peste 2,7 milioane de britanici  au luat cu asalt terasele  din centrele oraşelor Fotografii: Gettyimages/Profimedia
Peste 2,7 milioane de britanici au luat cu asalt terasele din centrele oraşelor Fotografii: Gettyimages/Profimedia

Britanicii au petrecut cu bere, la terase, în primul weekend după cele aproape şase luni de restricţii impuse din cauza COVID-19. La 12 aprilie s-au deschis terasele, şi însetaţii au băut 4 milioane de beri pe zi, în timpul săptămânii. Sâmbătă, cantitatea de alcool a crescut considerabil.

Fără măşti de protecţie, ignorând regulile de distanţare socială şi cu o sete de nedescris, milioane de britanici au luat cu asalt terasele celor 50.000 de puburi şi baruri din Regatul Unit care şi-au deschis porţile în urmă cu o săptămână.

După ce până pe 19 aprilie, peste 10 milioane de britanici au fost vaccinaţi cu două doze şi peste alte 32 de milioane au făcut deja o doză de vaccin anti-COVID-19, la o populaţie de 68,2 milioane, autorităţile au permis ridicarea unor măsuri de restricţie. Aşa că britanicii au cheltuit pe băutură peste 3 miliarde de lire sterline (3,46 miliarde de euro) într-o săptămână. Numai în weekend, au dat pe gât peste 30 de milioane de beri şi au inundat străzile din centrul marilor oraşe. Potrivit The Sun, britanicii au băut o cantitate suficientă pentru a umple cu bere stadionul Wimbledon doar în serile de vineri, sâmbătă şi duminică.

Peste 4.000 de microbişti au urmărit pentru prima oară semifinala din Cupă dintre formaţiile Leicester City şi Southampton. Acesta este primul meci cu spectatori idn decembrie 2020. Numărul spectatorilor va creşte la 8.000, la partida dintre Tottenham şi Manchester City, de duminică 25 aprilie, când are loc finala din cupa Carabao. 


    Terasele închise la 14 octombrie 2020  s-au redeschis la 12 aprilie
Terasele închise la 14 octombrie 2020 s-au redeschis la 12 aprilie

3,46 miliarde euro, cheltuiţi pe băutură

Tinerii au urmărit sâmbătă ceremonia de înmormântare a Prinţului Philip (10 iunie 1921 - 9 aprilie 2021) de la terase începând de la ora 15.00 şi apoi au rămas în aer liber pentru a petrece.

Sunt menţinute restricţiile din spaţiile închise, dar mii de femei au profitat de reducerile de la sfârşit de săptămână pentru a-şi reînnoi garderoba. Unele au declarat pentru ”Daily Mail” că s-au săturat să comande online produse şi le era dor să probeze şi să profite de reducerile din magazine. La 2 mai, în Liverpool are loc primul concert experimental în Parcul Sefton, al trupei Blossoms, la care vor participa 5.000 de persoane după ce îşi fac testul COVID-19 şi acesta este negativ.


    Petrecăreţii nu au purtat  măşti de protecţie şi au  uitat de distanţarea socială
Petrecăreţii nu au purtat măşti de protecţie şi au uitat de distanţarea socială

Statistic, 2,7 milioane de britanici au stat pe terase sâmbătă şi duminică, iar 20 de milioane au fost la cumpărături în centrele comerciale. Barurile au fost închise în Marea Britanie la 14 octombrie după ce numărul infectărilor ajunsese la cote alarmante. Cele mai mari petreceri stradale au avut loc în Londra, Manchester, Birmingham, Newcastle şi Leeds.

Familia regală, în doliu: Regina, prima aniversare fără Philip. Prinţii, în şedinţă de urgenţă


    Regina Elisabeta a II-a  împlineşte 95 de ani, la 21 aprilie
Regina Elisabeta a II-a împlineşte 95 de ani, la 21 aprilie

Regina Elisabeta a II-a împlineşte 95 de ani, la 21 aprilie, şi aceasta e prima aniversare fără soţul ei în ultimii 73 de ani. Membrii familiei regale îşi vor prezenta omagiile pe rând în faţa Alteţei sale, iar servitorii personali ai Reginei vor implementa din nou ”bula de protecţie” de la Windsor, menită să o apere pe Regină de COVID-19. Pentru prima oară în lunga domnie a Reginei, ea nu va face public un tablou aniversar la 21 aprilie, informează Daily Mail.


    Prinţii Charles şi William, dar şi rebelul Harry,  prezidează un summit pe problemele casei regale
Prinţii Charles şi William, dar şi rebelul Harry, prezidează un summit pe problemele casei regale

Prinţii Charles şi William vor prezida un summit extraordinar în cadrul Casei Regale, ca instituţie. Ei vor stabili viitorul activităţilor şi instituţiilor patronate de Ducele de Edinburgh. Prinţul Harry, 36 de ani, îşi poate amâna plecarea în Los Angeles pentru a fi alături de tatăl şi de fratele lui la acest summit. Potrivit unor surse din cadrul casei regale britanice, fraţii Harry şi William au avut parte de o discuţie de aproape două ore după înmormântare în care au pus la punct tensiunile apărute între ei după interviul acordat de Harry şi Meghan pentru Oprah Winfrey. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net