Primul membru al unei familii regale care moare în urma infectării cu COVID-19. Prințesa Maria Teresa avea 86 de ani

printesa-maria-teresa-bourbonparma.jpg

Prințesa Maria Teresa avea 86 de ani

O prințesă a Spaniei a devenit primul membru al unei familii regale care a murit în urma unor complicații provocate de noul coronavirus. Prințesa Maria Teresa de Bourbon-Parma, în vârstă de 86 de ani, s-a stins din viață vineri (27 martie), după ce a fost testată pozitiv.

Cel care a făcut anunțul a fost fratele ei, Prințul Sixtus Henric de Bourbon-Parma. Moartea prințesei vine în contextul în care decesele provocate de COVID-19 au depășit 5.000 sâmbătă, noteaza mirror.co.uk. 

Prințesa Maria Teresa s-a născut la Paris, în 1933, fiind fiica Prințului Xavier și a lui Madeleine de Bourboun, care au avut în total șașe copiii. Casa Bourbon-Parma este o ramură cadet a casei de Bourbon din care face parte actualul rege al Spaniei, Felipe a VI-lea. Ramurile cadet apar când un membru mai tânăr al unei familii regale, care nu este moștenitor, primește pâmânt și un titlu propriu. Ele sunt formate numai de descendenți de sex masculin și pot ajunge pe tron numai dacă nu mai există niciun membru al ramurei principale. 

Prințul Charles și Albert de Monaco, testați pozitiv cu noul coronavirus

Prințesa Maria Teresa nu este singurul membru al unei familii regale europene care a fost infectat cu COVID-19. Prințul Charles, moștenitorul tronului Regatului Unit, a anunțat joi că are noul coronavirus. El este acum în izolare la reședința din Scoția, Balmoral, și spune că are simptome ușoare. Soția sa, Camilla Parker Bowles este izolată în altă locație, după ce testul ei pentru COVID-19 a ieșit negativ. Între timp, Regina Elisabeta a II-a este cu Prinșul Philip în izolare la Castelul Windsor și se simte bine. 

Însă primul membru al unei case regale care să fie testat pozitiv a fost Prințul Albert de Monaco. În vârstă de 62 de ani, el este și primul șef de stat cu COVID-19. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1