Primul caz de deces cauzat de coronavirus, confirmat în Taiwan. Bilanţul a ajuns la 1.775 de persoane ucise

bolnav-de-coronavirus.jpg

bonav, coronavirus
Adriano Trevisan a murit după ce a fost spitalizat zece zile pentru altă boală
Foto: Al jazeera

Coronavisrul continuă să facă victime şi în afara Chinei. Un şofer de taxi a murit în Taiwan, acesta fiind primul deces pe insulă şi al cincilea în afara Chinei continentale, relatează Reuters.

Ministrul Sănătăţii, Chen Shih-chung, a declarat într-o conferinţă de presă că persoana decedată este un bărbat de 61 de ani care suferea de diabet şi de hepatita B. Bărbatul nu a părăsit insula recent şi era un şofer de taxi cu clienţi în principal din Hong Kong, Macao şi din China continentală. Şi unmembru al familiei bărbatului a contractat coronavirusul.

Taiwan a înregistrat până în prezent 20 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ministrul Chen Shih-chung a anunţat că începând de luni în Taiwan vor fi testaţi toţi pacienţii cu simptome asociate cu coronavirusul.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depăşit 71.000

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 71.000, transmite CNN. Un total de 105 persoane au murit duminică în China din cauza coronaviruslui, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate, aproximativ 100 dintre decese producându-se în provincia Hubei, unde se află epicentrul îmbolnăvirilor. Alte 1.933 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate duminică, doar în Hubei, numărul cazurilor de îmbolnăvire fiind de 58.182. În întreaga Chină au fost confirmate duminică 2.048 de cazuri.

Conform autorităţilor, 10.844 de pacienâi au fost trataţi şi vindecaţi. La nivel global au fost peste 71.319 cazuri, din care 70.548 sunt în China. 

Bilanţul deceselor la nivel global este de 1.775, cinci dintre ele fiind în afara Chinei, în Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine şi unul în Franţa.

Guvernul SUA a evacuat peste 300 de cetăţeni americani de nava de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia. Canada, Italia şi Hong Kong îşi evacuează şi ele cetăţenii.

 

Citeşte şi:

 

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

UPDATE Asistentul medical din Reşiţa nu are coronavirus

 

Loading...

Citește și

  • Vasul de croaziera Princess Diamond, andocat în portul din Yokohama

    Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus, a anunțat, joi, Ministerul Afacerilor Externe. Pe o altă navă de croazieră, andocată în Cambodgia, sunt 17 români - 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului - evaluarea medicală fiind în curs.

  • bonav, coronavirus

    De când noul coronavirus cu a început să se răspândească în lume, pe internet circulă tot felul de ”leacuri” miraculoase pentru tratarea acestuia. Specialiștii avertizează că acestea sunt doar știri false și că, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente vă pot ucide.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1