Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Spania. Numărul deceselor a ajuns la 259

coronavirus.jpg

coronavirus
Pacienţii sunt în carantină
foto: AFP

Epidemia de coronavirus se extinde în Europa. După cazurile confirmate în Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie, Spania a intrat şi ea pe lista îmbolnăvirilor, fiind aici înregistrat primul caz de infectare cu virusul ucigaş. Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 259.

Autorităţile spaniole au anunţat că un prim caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat la unul dintre cei cinci germani care se aflau sub observaţie în insula La Gomera. Acesta a luat contact cu un bolnav din ţara lor, informează El Mundo.

Centrul Naţional de Microbiologie din Spania a precizat că pacientul este izolat. „Pacientul se află internat şi izolat într-un spital de pe insulă. Face parte dintr-un grup de cinci persoane pe care Direcţia Generală de Sănătate Publică din Canarias le menţine sub observaţie”, a fost anunţat.

Vineri seara, în Londra şi Madrid a ajuns şi primul avion cu repatriaţi din Wuhan. Toţi se află în carantină pentru 14 zile. 

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

În total sunt 22 de ţări unde coronavirusul a fost confirmat.

S.U.A interzice intrarea în ţară a străinilor care au călătorit recent în China 

Administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi a interzis temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri, tot cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China. Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către această ţară.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Thailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. 

Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor. 

 

Citeşte şi:

 

Coronavirus China, bilanț dramatic: Cel puțin 213 persoane au murit!

Coronavirus. Lumea este în alertă: zboruri anulate, străini extrași din China

Loading...

Citește și

  • Bărbat din China purtând mască

    Primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în Germania. Este un bărbat de 33 de ani care a lucrat alături de o femeie din Shanghai. Este a doua țară europeană, după Franța, în care a fost confirmată infecția cu virusul ucigaș din China. În România au fost câteva suspiciuni, însă nu au fost confirmate până în prezent.

  • localnic din wuhan china cu masca de protectie pe fata

    Se împlinește o lună de la izbucnirea epidemiei declanșate de noul tip de coronavirus din China, iar dacă la început nu știam prea multe despre misteriosul virus, iată că specialiștii aduc, de la o zi la alta, noi informații. Iată 7 lucruri descoperite și dovedite științific, pe care ar trebui să le cunoaștem despre 2019nCov sau virusul cu coroană, așa cum mai este cunoscut.