Americanii, primii pasageri evacuaţi de pe nava de croazieră aflată în carantină din cauza coronavirusului!

americani-evacuati-diamond-princess-coronavirus.jpg

Avionul cu care au fost evacuați americanii, de pe nava Diamond Princess
Aproximativ 400 de americani au fost evacuați de pe nava de croazieră Diamond Princess
Foto: AFP

Este o stare de panică generală pe nava de croazieră Diamond Princess, unde un român a fost diagnosticat cu coronavirus. Alte 99 de persoane au luat virusul ucigaș, iar singurii care au fost evacuați sunt cetățenii americani. Ei au fost preluați cu avionul și trimiși acasă.

La vordul a două avioane trimise de guvernul SUA, 350 de cetățeni americani au fost evacuați, după ce au stat captivi pe nava de croazieră încă de pe 3 februarie. La bord au fost confirmate 454 de cazuri. Nava a devenit rapid cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei. La bordul Diamond Princess sunt confirmate noi cazuri zilnic. 454 în total, 99 doar în ultimele ore, relatează observator.tv. Un român infectat pe navă se află şi acum în spital.  Un român infectat pe navă se află şi acum în spital. Statele Unite au obţinut de la autorităţile japoneze permisiunea de a-şi evacua cetăţenii cu câteva zile înainte să expire perioada de carantină.

40 de cetățeni americani, infectați pe nava Diamond Princess

americani-evacuati-diamond-princess.jpg

Avionul cu care au fost evacuați americanii, de pe nava Diamond Princess
400 de americani s-au întors acasă
Foto: AFP

Autoritățile din SUA au anunțat preluarea a circa 400 de cetățeni americani aflați la bordul vasului de croazieră. Cei 40 infectați vor rămâne în Japonia pentru tratament. Înainte de a se îmbarca în autobuzele puse la dispoziţie de armata japoneză, fiecare persoană a fost legitimată. Canada, Australia şi Italia se pregătesc, de asemenea, să-și evacueze cetățenii.

„Restul vor fi evacuați spre baze ale Forțelor Aeriene din Statele Unite. Dacă sunt persoane care vor avea simptome pe drum, vor fi izolate în avion”, a declarat un oficial american, citat de Mediafax.

 

Citește și

Cetățean chinez în România, suspect de coronavirus! A pus pe jar autoritățile după ce s-a prezentat la spital cu febră

Primul caz de coronavirus, confirmat în Africa

Loading...

Citește și