Ce zâmbăreț a fost Iohannis la întâlnirea oficială cu Donald Trump

Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump
Klaus Iohannis, întâlnire la Casa Albă cu Donald Trump

Vineri, 9 iunie, a fost o zi istorică pentru România. Klaus Iohannis a fost primul președinte est-european care a fost primit de Donald Trump la Casa Albă. Întâlnirea oficială dintre cei doi președinți de stat a avut ca scop întărirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite.

UPDATE 21.10: Au început convorbirile dintre cei doi președinți de stat. Din primele declarații, Donald Trump este încântat de prezența lui Iohannis la Casa Albă:

„Vă mulțumesc foarte mult, este o mare onoare să vă primesc, un aliat adevărat. România este o țară minunată, relația noastră devine din ce în ce mai bună”, l-a întâmpinat Trump pe Iohannis.

„Vă mulțumesc mult domnule președinte, este o mare plăcere să fiu aici, abia aștept să incepem discuțiile despre parteneriatul nostru”, a rreplicat președintele României.

Klaus Iohannis, încântat să-l întâlnească față în față pe președintele american
Klaus Iohannis, încântat să-l întâlnească față în față pe președintele american

UPDATE 21.00: "Klaus Iohannis a sosit la Casa Albă, unde a fost întâmpinat de Donald Trump


    Klaus Iohannis, întâlnire la Casa Albă cu Donald TrumpFoto: captură foto/Digi 24
Klaus Iohannis, întâlnire la Casa Albă cu Donald TrumpFoto: captură foto/Digi 24

Klaus Iohannis s-a întâlnit în timpul vizitei oficiale în SUA și cu șeful CIA și membrii Congresului american, iar înainte de întâlnirea cu Donald Trump, președintele României a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat, Rex Tillerson, după cum precizează site-ul oficial al Președinției României.

Cel mai important moment al vizitei oficiale în SUA a fost întrevederea dintre președintele României și omologul său american. Iohannis este al doilea lider european (după cancelarul Germaniei, Angela Merkel) și primul lider est-european care a fost primit la Casa Albă de la investirea în funcția de președinte a lui Donald Trump.

simeon stalpnicul png

Jurnaliștii care au avut permisiunea de a intra în Biroul Oval, unde a avut loc întâlnirea dintre cei doi președinți de stat, au precizat că printre declarații au fost rostite cuvintele „un parteneriat măreț”, din partea lui Donald Trump.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net