Primele declarații ale lui Emmanuel Macron: «Voi reînnoi rețeaua dintre națiunile care formează Europa»

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron a câștigat alegerile din Franța 2017foto: Getty
Emmanuel Macron a câștigat alegerile din Franța 2017foto: Getty

Emmanuel Macron a câștigat lupta prezidențială din Franța, conform exit-poll-urilor, conform cărora ar fi obținut 65,5% din voturile alegătorilor.

Noul președinte al Franței, așa cum este numit în presa internațională, a susținut primul discurs după finalul alegerilor. Emmanuel Macron a vorbit despre cetățenii săi, despre Europa, dar și despre lupta împotriva terorismului.

„Vreau să mă adresez cetățenilor țării mele, indiferent de alegerea lor. Neînțelegerile ne-au slăbit de prea mult timp. În această seară vreau să adresez un salut republican adversarei mele, Marine Le Pen. Cunosc diviziunile națiunii noastre, cunosc mânia, anxietățile pe care o mare parte din dumneavoastră le-au exprimat”, a declarat Macron, urmând prin a-și asigura poporul că va face eforturi pentru a elimina aceste probleme a asigura securitatea cetățenilor săi.

„Popoarele continentului european au hotărât împreună să aibă un destin comun, cu valori comune și speranțe comune. Voi reînnoi rețeaua dintre națiunile care formează Europa, dintre Europa și cetățenii săi”, a mai declarat noul președinte francez. „Vreau să spun conducătorilor lumii că Franța va fi atentă și prezentă la pace și la echilibrul puterilor”, a adăugat.

„Vreau să le spun tuturor că Franța va fi, în primul rând, a luptei împotriva terorismului, pe propriul său teritoriu, dar și pe plan internațional”, a declarat Macron.

„Moralizarea vieții publice, recunoașterea pluralismului, vor fi încă din prima zi de mandat soclul vieții mele politice”, a spus politicianul. „Răspunderea mea este să îi reunesc pe toți cei care sunt pregătiți să facă față provocărilor gigantice care ne așteaptă, revoluția digitală, redemararea Europei”, a adăugat. „Voi bate împotriva divizării care ne copleștește, numai așa vom reda poporului francez (...) șansa pe care Franța i-o datorează”, a mai spus noul președinte.

„Să îndrăgim, să iubim Franța, nu numai în această țară, ci și în următorii cinci ani. Iar eu, cu umilință, cu hotârâre și cu încredere, voi sluji Franța în numele dumneavoastră. Trăiască republica, trăiască Franța”, a încheiat discursul Emmanuel Macron. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net