Prima maşină din lume scoasă la imprimantă

masina-la-imprimanta.jpg

Strati a fost deja testată şi nu duce lipsă de doritori

Foarte tare! O companie americană a construit, folosind doar tehnologia de imprimare 3D, un automobil complet funcţional şi utilizabil.

Maşina se numeşte Strati şi va fi pusă în vânzare la sfârşitul anului, cu preţuri pornind de la 18.000 $ (61.357 de lei). Făcută din 40 de componente, autovehiculul este prima maşină electrică scoasă la imprimanta 3D.

componente.jpg

Componentele maşinii sunt sunt gata în doar 44 de ore

Automobilul, care oferă două locuri, are un motor ce asigură o viteză maximă de 65 km/h şi o autonomie de 200 km. Părţile componente sunt realizate din straturi de fibră de carbon şi plastic, care sunt gata în doar 44 de ore. Geamurile, farurile, bateria şi alte componente metalice au fost adăugate ulterior. Maşinuţa printată a fost deja testată la un târg de tehnologie din Chicago, dar va putea circula pe drumuri publice, abia după ce constructorii vor convinge autorităţile rutiere că toate normele de siguranţă sunt îndeplinite.

Maşina din lemn merge şi pe apă!

masina-din-lemn.jpg

Ferrari-ul din lemn atinge doar 30 km/h

Un italian a sculptat în lemn modelul Ferrari F50 sub formă de barcă. Primul Ferrari din lemn a făcut senzaţie, recent, la o cursă de ambarcaţiuni din San Diego, SUA. Artistul Livio De Marchi şi-a lăsat mască adversarii, când a apărut la volanul superbului exemplar. Înainte de a intra la apă, frumoasa bărcuţă a primit un tratament special cu uleiuri şi vopseluri, ca să nu i se strice componentele.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1