Prima Doamnă a Cataloniei, românca Marcela Topor, a părăsit Spania. S-ar fi întors în ţară

marcela.jpg

Marcela Topor
Marcela Topor împreună cu soţul său, președintele catalan, Carles Puigdemont
Foto: Guliver Getty

 Potrivit ziarului “La Vanguardia”, Puigdemont ar fi dorit să ia decizia organizării alegerilor anticipate, pentru a convinge guvernul premierului spaniol al lui Mariano Rajoy să nu impună conducerea directă asupra regiunii, suspendând autonomia Cataloniei. Pe de altă parte, vicepreședintele catalan, Oriol Junqueras, a declarat că decizia Spaniei de a impune conducerea directă “nu lasă regiunii decât alternativa de a proclama o nouă republică”. Însă o declaraţie oficială de independenţă i-ar putea aduce lui Puigdemont o condamnare la închisoare de maximum 30 de ani pentru răzvrătire.

Cabinetul catalan este pe cale de a deveni primul guvern regional destituit în patru decenii de democraţie. Se aşteaptă ca, mâine, Senatul de la Madrid să autorizeze guvernul central să administreze direct regiunea în care trăiesc 7,5 de milioane de locuitori.

În acelaşi timp, mass-media locale relatează că soţia lui Puigdemont, românca Marcela Topor, a plecat din casa familiei cu cei doi copii ai lor şi s-ar fi întors în ţara natală, România. În vila de circa 674.000 de euro din Girona, din apropiere de graniţa cu Franţa, nu a mai fost văzut nici Puigdemont, nici soţia sa sau cele două fiice ale lor de peste o săptămână.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5