Previziuni sumbre pentru SUA: o treime dintre americani ar putea fi infectați cu noul coronavirus până la sfârșitul anului

coronavirus-statele-unite.jpg

coronavirus in statele unite ale americii
Numărul îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii a depășit 13 milioane
Sursă foto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus este încă departe de sfârșit, iar o serie de informații controversate ale medicului Scott Gottlieb, fost comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite, i-a revoltat pe americani. El susține că aproape o treime dintre locuitorii Statelor Unite ale Americii ar putea fi până la urmă infectaţi cu noul coronavirus, până la sfârşitul anului 2020.

Nivelul semnificativ al infectărilor anterioare va avea probabil implicaţii pentru transmiterea virusului în 2021, când vor fi distribuite vaccinuri pentru Covid-19. ”Până la sfârşitul acestui an vom ajunge la infectarea a 30% din populaţia Statelor Unite”, a afirmat medicul, în cadrul emsiunii ”Squawk Box”. ”Dacă te uiţi la state precum Dakota de Nord şi Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta.

Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Scott Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19, relatează News.ro.

Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecţii cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de peste 200.000 de îmbolnăviri. 

Loading...
 
 

Citește și

  • pacient cu coronavirus la terapie intensiva

    Maladia a făcut peste două milioane de morţi şi a contaminat peste 100 de milioane de persoane în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia primului caz de coronavirus, în decembrie 2019. Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 25 de milioane de cazuri.

  • Bilanțul mondial se apropie de 45 de milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar Europa înregistrează cea mai accelerată evoluție a pandemiei în această perioadă. În acest scenariu negru există însă o țară care a învins în lupta cu virusul ucigaș și care de 200 de zile "respiră" ușurată.