Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, închide graniţele cu Brazilia şi refuză ajutoarele umanitare

Ultima actualizare:

    Nicolas Maduro refuză ajutoarele umanitare venite din partea Braziliei şi a Columbiei Foto: GettyImages
Nicolas Maduro refuză ajutoarele umanitare venite din partea Braziliei şi a Columbiei Foto: GettyImages

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat că intenţionează să închidă graniţele cu Brazilia şi Columbia pentru a opri ajutoarele umanitare care au fost solicitate de opoziţie. Mai mult decât atât, el ete de părere că nu există o criză economic în ţara sa şi că ajutoarele trimise sunt un spectacol ieftin la care el nu are intenţia de a participa.

Guvernul brazilian de dreapta condus de preşedintele Jair Bolsonaro se află printre statele care l-au recunoscut oficial pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedintele legitim al Venezuelei. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Bolsonaro a declarat marţi că, într-o acţiune coordonată cu SUA, vor fi plasate alimente şi medicamente în oraşul de graniţă Pacaraima pentru a fi colectate de „guvernul preşedintelui Juan Guaido. Nicolas Maduro refuză ajutorul, iar armata a blocat toate ajutoarele loa graniţa cu Columbia.

Juan Guaido a fot recunoscut ca liderul legitim al Venezuelei
Juan Guaido a fot recunoscut ca liderul legitim al Venezuelei

Cu toate că refuză să primească ajutor din partea Statelor Unite ale Americii sau Braziliei şi a negat existenţa unei crize umanitare, Maduro a anunţat, la începutul acestei săptămânio, că va primi nu mai puţin de 300 de tone de ajutoare umanitare din partea Rusiei.  “Sosesc 300 de tone de asistenţă umanitară din Rusia, în mod legal, pe aeroportul internaţional Maiquetia din Caracas, conţinând medicamente scumpe”, a informat preşedintele Maduro în cadrul consilului prezidenţial.

În ultimii ani, Venezuela s-a construntat cu hiperinflaţie şi cu o criză puternică de alimente şi medicamente, conform rapoartelor venite din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar preşedintele Maduro, aflat la conducerea ţării din anul 2013, a fost criticat de nenumărate ori pentru modalitatea în care a gestionat situaţia.

Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar în timpul unor proteste anti-guvernamentale de luna trecută şi a fost recunoscut de zeci de state drept liderul legitim al Venezuelei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net